Simona Pop a avut un sezon mai puțin reușit. Fără rezultate notabile la individual, sportiva de la CSA Steaua a câștigat aurul continental în întrecerea pe echipe și speră ca anul viitor România să revină pe podium și la Campionatul Mondial.

S-a încheiat încă un sezon competițional. Cum l-ai caracteriza?
A fost un an competițional mai greu decât cel din 2013, cu podiumuri mai puține, dar cu două medalii de aur, la etapa de Cupă Mondială de la Doha și la Campionatul European.

Care sunt plusurile și minusurile acestui sezon?
Deși poate avem mai puține medalii la număr decât anul trecut, eu consider că avem o echipă mult mai competitivă și mai compactă datorită revenirii pe planșă a Simonei Gherman.

De ce crezi că nu ai reușit un parcurs mai lung în proba individuală la Campionatul Mondial?
Am întâmpinat dificultăți deja de la Campionatul European, în proba individuală. Speram ca la Mondiale să fie mai bine, am și început promițător, cu patru victorii în grupă, dar după ce am pierdut de la o japoneză (n.r. – Rie Ohashi, scor 3-5), de la care nu aveam voie să pierd, mi-am pierdut puțin concentrarea și asta m-a costat calificarea.

De ce crezi că echipa feminină de spadă nu a urcat pe podium la Mondiale?
Am fost destul de aproape să intrăm în primele patru locuri și anul acesta la Mondiale. Cu o lună înainte, noi băteam Italia în drumul spre finala Campionatului European, iar la Mondiale ne-au batut ele pe noi. La Kazan, italiencele au fost mai bune…

Care au fost diferențele între Europene și Mondiale?
La Europene am mers toate foarte bine, ne completăm una pe alta. La Mondiale am dat peste o echipă puternică a Germaniei încă din primul meci, pentru intrarea în 8. A fost un meci greu, iar apoi, cu Italia, nu am reușit să ne susținem una pe alta așa cum trebuia pentru a ne califica în semifinale.

Ce ar trebui schimbat pentru a avea un sezon mai bun?
Nu cred neapărat că trebuie schimbat ceva. Trebuie să formăm în continuare o echipă omogenă, care să câștige medalii așa cum am făcut-o și până acum.

Ce îți propui pentru sezonul 2014-2015?
Am avut un an foarte slab la individual. Pentru sezonul următor mi-aș dori să urc în clasamentul Cupei Mondiale la individual, iar la echipe doresc să menținem România în primele patru echipe ale lumii.