Component al echipei naționale de sabie a României, Ciprian Gălățanu spune că sezonul 2013-2014 a fost unul slab în ciuda eforturilor mari depuse în perioada de pregătire. Elevul lui Mihai Covaliu e conștient că România trebuie să revină rapid pe podiumurile marilor competiții și declară că e gata pentru un nou sezon.

S-a încheiat încă un sezon competițional. Cum l-ai caracteriza?
Desi am avut mai multă experiență și am muncit mai mult, din pacate, acest sezon a fost mai slab ca precedentul.

Care sunt plusurile și minusurile acestui sezon?
Unul dintre minusuri este lipsa rezultatelor . Plusul ar fi faptul că am ramas o echipă foarte unită indiferent de rezultat. Iar acest lucru cred că este important.

De ce crezi că echipa masculină de sabie nu a urcat pe podium la Europene și la Mondiale?
La Europene, dacă Tibi și Alin erau apți 100% din punct de vedere fizic sunt convins că reușeam să intrăm în primele patru echipe. La Mondiale am fost destul de aproape să învingem Coreea  de Sud. Cu puțin mai multă încredere și cu puțin noroc am fi fost în semifinale.

Care au fost diferențele între Europene și Mondiale?
Amândouă sunt concursuri importante și foarte dificile. Pentru ele muncim un an întreg. Totuși, la Mondiale este mult mai greu deoarece apar și țările asiatice și Statele Unite ale Americii, iar atmosfera este mult mai încordată.

Ce ar trebui schimbat pentru a avea un sezon mai bun?
Nu cred că e nevoie să schimbăm ceva. Trebuie doar puse și mai bine la punct exercițiile pe care le vom lucra.

Ce îți propui pentru sezonul 2014-2015?
Să fiu sănătos, cu chef de muncă și cu puțin mai multă încredere în mine. Iar apoi cred că vom obține rezultate mai bune ca în sezonul recent încheiat.