Clubul Sportiv Riposta București (antrenori Sandu Constantin și Lucian Dina) organizează, în perioada 28-29 ianuarie 2017, la Sala Polivalentă din București, cu sprijijul Federației Române de Scrimă, ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, o etapă din Circuitul European de Cadeți, la sabie feminin și masculin individual.
Cupa Riposta la sabie U17 este unul dintre cele mai mari concursuri de sabie pentru cadeți din sud-estul Europei și este ultima oportunitate de verificare oficială înaintea Campionatelor Europene de cadeți și juniori de la Plovdiv (Bulgaria). La startul Cupei Riposta și-au anunțat prezența peste 200 de copii din 18 țări: Belgia, Bulgaria, Chile, Franța, Elveția, Spania, Marea Britanie, Irlanda, Italia, Kuweit, Libia, Republica Moldova, Olanda, Slovenia, Turcia, Ucraina, SUA și România.
Țara noastră va fi reprezentată de către 14 cluburi de sabie, după cum urmează: CSA Steaua, CS Dinamo, ACS Duel, CS Sabia de Aur, CS Riposta, Mușchetarul Iași, Mușchetarul Brașov, CSM Iași, CSS Unirea Iași, ACS Corona Brașov, CSM Brașov, CSTA București, CSM Unirea Slobozia și CSS Slobozia.
Concursul are loc la cadeți (U17), la feminin și masculin, doar la individual.
Programul competiției:
SÂMBĂTĂ, 28 IANUARIE
Ora 9:00 – start probă sabie cadeți masculin;
Ora 17:00 – semifinalele și finala în proba de sabie cadeți masculin;
DUMINICĂ, 29 IANUARIE
Ora 9:00 – start probă sabie cadeți feminin;
Ora 17:00 – semifinalele și finala în proba de sabie cadeți feminin.
Locație: Sala Polivalentă București.
Invitat de onoare la festivitatea de premiere: Mihai Covaliu – președintele COSR.
Premii: sportivii clasați pe podium la fiecare categorie vor primi diplome, cupe, medalii și premii din partea organizatorilor.

SALA POLIVALENTĂ – INAUGURATĂ ÎN 1974!

Este pentru prima dată când o competiție de scrimă se dispută în Sala Polivalentă din București. Inaugurat la 10 august 1974, Palatul Sporturilor și Culturii, actualmente Complexul Sportiv National “Sala Polivalentă”, reprezintă prin poziția, dotarea și prin cele 5.300 de locuri cea mai importantă bază sportivă acoperită a Capitalei.
Complexul oferă spații generoase pentru activități din cele mai variate: evenimente sportive de cel mai înalt nivel, expoziții artistice și comerciale, târguri, concerte, conferințe. Dispune de asemenea de un teren de fotbal sintetic, accesibil și iarna în cele mai bune condiții, și de un patinoar.
În cadrul manifestărilor sportive, competitorilor li se pun la dispoziție 7 vestiare, o saună, 8 grupuri sanitare și o sală de testare anti-doping. De asemenea, Complexul dispune de o modernă tabelă electronică de scor și de un sistem public address.
Intrarea la Cupa Riposta la sabie de sâmbătă și duminică, 28 și 29 ianuarie 2017, este GRATUITĂ!
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu cele mai interesante aspecte ale concursului.
FOTO: salapolivalenta.ro.