Tbilisi – Cupa Mondială – seniori, sabie, masculin

Toți cei cinci sabreri tricolori au reușit să treacă de faza grupelor.

Iulian Teodosiu a avut cinci victorii din șase meciuri (5-3 cu rusul Artem Tselyshev, 5-3 cu spaniolul Inaki Bravo, 5-4 cu francezul Edward Barloy, 2-5 cu sud-coreeanul Jaejyoon Lim, 5-1 cu kazahul Nursat Aitmyrza și 5-4 cu americanul Nolan Williams).

Tot cinci victorii din șase meciuri a înregistrat și George Dragomir (5-4 cu belarusul Stsiapan Koval, 5-2 cu spaniolul Jorge Lopez de Guerenu, 3-5 cu bulgarul Todor Stoichev, 5-1 cu italianul Leonardo Dreossi, 5-4 cu turcul Turgut Ahmet Taflan și 5-3 cu japonezul Kaito Streets).

Cu cinci victorii a mers pe tabloul preliminar și Sorin Eftimie (5-1 cu uzbekul Zuhriddin Kodirov, 5-2 cu sauditul Mohammad Alamr, 5-4 cu francezul Florian Schickele, 4-5 cu italianul Giovanni Repetti, 5-4 cu georgianul Beka Bazadze și 5-1 cu ucrainianul Oleksandr Karakai).

Răzvan Stănescu s-a calificat mai departe cu patru victorii din șase întâlniri (5-4 cu kazahul Zhanat Nabiyev, 4-5 cu georgianul Nikoloz Tcheishvili, 1-5 cu francezul Charles Colleau, 5-2 cu rusul Magamed Khalimbekov, 5-2 cu brazilianul Bruno Pekelman și 5-4 cu italianul Gabriele Foschini).

Răzvan Ursachi a câștigat trei meciuri în grupă, din șase disputate (3-5 cu egipteanul Adham Moataz, 3-5 cu italianul Riccardo Nuccio, 2-5 cu polonezul Krzysztof Kaczkowski, 5-2 cu brazilianul Enrico Pezzi, 5-3 cu mexicanul Gibran Zea și 5-2 cu georgianul Davit Tavartkiladze).

Pe tabloul preliminar, Sorin Eftimie a intrat direct în turul secund, unde a pierdut însă, cu 12-15, meciul disputat în compania americanului Khalil Thompson.

Iulian Teodosiu a făcut pasul către tabloul principal după ce l-a învins pe brazilianul Henrique Garrigos (15-7) în primul tur al calificărilor, și după o victorie dificilă în al doilea tur – 15-14 în fața ucrainianului Andrei Yagodka.

George Dragomir a trecut de primul tur al calificărilor, după un categoric 15-6 înregistrat în fața kazahului Bexultan Abzhal, dar a fost eliminat în al doilea tur, când rusul Ilya Motorin s-a impus cu 15-8.

Răzvan Stănescu a fost, alături de Iulian Teodosiu, al doilea tricolor care a reușit calificarea pe tabloul principal. El a trecut de tabloul preliminar cu două victorii: 15-9 în primul tur, cu ucrainianul Oleksandr Karakai, și 15-14 în turul secund, împotriva maghiarului Tamas Galgoczy.

Răzvan Ursachi a fost eliminat încă din primul tur al tabloului preliminar, în urma unei înfrângeri la limită (14-15) cu italianul Matteo Negri.

Mâine, Iulian Teodosiu se va duela în primul tur al tabloului principal cu Ho Tin Low (Hong Kong), iar Răzvan Stănescu îl va avea ca adversar pe fostul vicecampion olimpic și mondial, americanul Daryl Homer.

Tot mâine, în primul tur al tabloului principal feminin, Sabina Martiș o va întâlni pe Despina Georgiadou, din Grecia.