340 de sportivi din întreaga lume și-au dat întâlnire la acest sfârșit de săptămână la Bratislava pentru a se întrece într-o nouă etapă de Cupă Mondială de spadă pentru juniori, feminin și masculin, la individual și echipe mixte.
Pentru fete este cea de-a patra etapă din sezonul 2016-2017, în timp ce la băieți este runda cu numărul cinci. Printre sportivii participanți se numără și șapte români, după cum urmează:
FEMININ: Alexandra Predescu (CSA Steaua), Bianca Benea (CSM Oradea), Teodora Coste (CS Satu Mare), Denisa Barosan (CSA Steaua);
MASCULIN: Adam Macska (CS Satu Mare), Adrian Dabija (CS Dinamo), David Biro (CSS Târgu Mureș).
Dacă vineri, 2 decembrie, a fost programată proba feminină la individual, sâmbătă, 3 decembrie, a fost rândul băieților să se dueleze în întrecerea individuală.
Cel mai bun rezultat al delegației României în această probă a fost obținut de către Adrian Dabija. Legitimat la CS Dinamo, a încheiat întrecerea pe locul 20. Adam Macska (CS Satu Mare) s-a clasat pe poziția 53, iar David Biro (CSS Târgu Mureș) a ocupat la final locul 92. Au participat 185 de sportivi.
Rezultatele celor trei spadasini români la Bratislava au fost următoarele:
GRUPELE PRELIMINARE
grupa-birogrupa-dabija
grupa-macska
TABLOUL DE 256
Adam Macska – liber
Adrian Dabija – liber
David Biro – liber
TABLOUL DE 128
Adam Macska – Omer Kaan Oztunk (Turcia) 15-9
Adrian Dabija – Rudger Seidel (Germania) 15-11
David Biro – Jakub Jurka (Cehia) 6-15
TABLOUL DE 64
Adrian Dabija – Adam Macska 13-7
TABLOUL DE 32
Adrian Dabija – Anton Kimfors (Suedia) 10-15.
Podiumul probei de spadă juniori masculin individual a arătat astfel: 1. Gergely Siklosi (Ungaria), 2. Alessio Preziosi (Italia), 3. Oleg Knysh (Rusia) și Federico Vismara (Italia).
Programul de duminică de la Bratislava este următorul:
Ora 10:00 – start probă pe echipe mixte.
Programul este adaptat după ora României.
Următoarea etapă de Cupă Mondială la spadă juniori va avea loc la Burgos (Spania) – în întrecerea feminină, și la Basel (Elveția) – în întrecea masculină, în perioada 17-18 decembrie 2016.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția spadasinilor români la Bratislava.