Bratislava – Coupe du Danube 2022 –  cadeți, spadă, masculin, echipe

La Bratislava, în 16-imile concursului masculin pe echipe, România 2 (David Pădureanu, Mihai Ghencea, Cristian Corbu, Ștefan Sita) a pierdut cu 21-45 întâlnirea cu formația Germaniei. Echipa noastră a fost dominată clar și nu a reușit să țină aproape de adversari. Singurul releu câștigat de români a fost cel disputat între Cristian Corbu și Ole Petersen, în care Cristian a obținut victoria cu scorul de 5-2.

România 1 (Raul Tufan, Marton Mezinger, Rareș Marghescu, George Petrache) a învins Elveția 2, tot în 16-imi, cu 37-36. A fost un meci incredibil în care echilibrul s-a păstrat în primele patru relee, apoi adversarii au început să pună puncte în plus pe tabelă, ajungându-se ca înaintea ultimului releu elvețienii să contorizeze un avans de 13 puncte (32-19). Ultima confruntare a fost cea dintre Rareș Marghescu și Arthur Favre, iar sportivul nostru a luptat extraordinar, reușind să câștige cu 18-4 și să aducă victoria la limită pentru tricolori, 37-36. În optimi a urmat un nou meci nebun, cu Marea Britanie. Tricolorii s-au impus cu 45-44, dar au tras din greu pentru o victorie muncită. Cele două echipe au condus pe rând, s-au aflat și la egalitate, iar în penultimul releu Marton Mezinger a readus România în avantaj după victoria cu 8-3 obținută în fața lui David Perkins. Scorul era 40-36, iar ultimul releu a fost unul pe muchie de cuțit. Rareș Marghescu a cedat cu 5-8 în fața lui Alec Brooke și tricolorii s-au impus la limită, cu 45-44.

În sferturile de finală, România a cedat cu 29-45 în meciul cu echipa Statelor Unite. Începutul partidei a fost unul echilibrat, iar românii au condus cu 7-6 după releul al treilea. Băieții noștri au început însă să cedeze puțin câte puțin și americanii s-au distanțat pe tabelă, impunându-se în final.

România a intrat în turneul pentru locurile 5-8, unde a întâlnit mai întâi Bulgaria. A fost o victorie cu 45-38, obținută după un meci pe care tricolorii l-au controlat în totalitate. Meciul pentru locul 5 le-a adus ca adversar reprezentanților noștri echipa Poloniei. După un meci în care tricolorii au nu au avut o replică solidă, polonezii s-au impus cu 45-33, iar România a ocupat locul 6 în clasamentul final.