183 de sportivi din 20 de țări au luat startul în concursul individual masculin de sabie la cea de-a XXII-a ediție a turneului Huniber Cup, competiție rezervată cadeților și care se desfășoară la Gödöllö, în Ungaria.  Printre participanți s-au numărat și 12 sabreri români. Alături de sportivi, la Gödöllö s-a aflat și arbitrul Constantin Sandu.

Din grupele preliminare s-au calificat, în ordinea punctajului, Dacian Enache, Radu Mercurian, Casian Cîdu, Alexandru Eva, David Nicolae Militaru, Vlad Covaliu, Luca Radu, Rareș Gheorghe, Rareș Costea, Bogdan Cristolovean. Au fost eliminați Mario Pîrvu și Sergiu Vasilescu.

În primul tur al tabloului preliminar, Bogdan Cristolovean a trecut de argentinianul Mark Trukhmanov, cu 15-8, însă el a ieșit din concurs în turul secund, când a cedat cu 10-15 în fața italianului Umberto Ribaudo.

Tot în primul tur, Rareș Gheorghe a dispus cu 15-6 de slovenul Val Vrhovsek, pierzând apoi în turul următor, 6-15 cu ucrainianul Stanislav Zakutnii, iar Rareș Costea a fost întrecut de polonezul Adam Kaczmarczyk cu 15-8.

În turul II pe tabloul preliminar Luca Radu l-a eliminat pe polonezul Tytus Schleifer cu 15-3; Dacian Enache a învins un alt polonez, Mikolaj Przybylski, cu 15-10; Alexandru Eva l-a întrecut pe belgianul Birgen Danneels, cu 15-12; Casian Cîdu a câștigat categoric întâlnirea cu polonezul Bartosz Marker, 15-4; Vlad Covaliu a fost învins de maghiarul Zsadany Papp, care s-a impus cu 15-8; Radu Mercurian a cedat cu 12-15 partida disputată în compania unui un alt sabrer maghiar, Botond Drobni, iar David Nicolae Militaru a pierdut cu 4-15 la localnicul Vince Sapi.

În turul al treilea, doi dintre sabrerii tricolori au fost adversari. Luca Radu și Dacian Enache au luptat pentru calificare, iar victoria, la o singură tușă, i-a revenit lui Luca, 15-14. Și Casian Cîdu a mers mai departe pe tablou, după victoria cu 15-5 înregistrată în fața germanului Carl Malte Eberhardt.

Alexandru Eva a cedat în meciul jucat cu italianul Lapo Jacopo Pucci, 11-15

16-imile le-au priit sabrerilor tricolori rămași în concurs, ambii români calificându-se în optimi. Luca Radu l-a întrecut pe maghiarul Benedek Dallos, cu 15-8, iar Casian Cîdu a dispus cu 15-11 de polonezul Maksymilian Brosch.

Cîdu a trecut și de faza optimilor, după victoria cu 15-6 din partida cu italianul Salvatore Lazzaro, în vreme ce Luca Radu s-a oprit în această fază a concursului, după înfrângerea cu 11-15 din fața germanului Lars Geiger.

În sferturi, Casian Cîdu a pierdut greu la un alt german, Colin Heathcock, cedând cu 13-15 în fața celui care avea să și câștige turneul. În final, Casian Cîdu a ocupat locul 7 în clasamentul general, iar Luca Radu s-a clasat al 15-lea.