Meylan – Eurosabre 2022 – Circuit European U17 – cadeți, sabie, masculin

La Meylan, singurul român eliminat din faza grupelor a fost Mario Pîrvu, care a avut înfrângeri pe linie (1-5 cu turcul Enes Talha Kalender, 4-5 cu francezul Gabriel Antoine Paisant, 4-5 cu francezul Antonin Auguste, 0-5 cu americanul Nicholas Pope, 4-5 cu germanul Tiberius Thumm și 0-5 cu francezul Thomas Horaud).

Ceilalți sabreri tricolori s-au calificat in corpore pentru faza a doua a concursului.

Dacian Enache a adunat șase victorii în grupă (5-4 cu americanul Shaun Kim, 5-4 cu francezul Rodrigue Berardini, 5-1 cu francezul Jean Gabas, 5-2 cu olandezul Jasper Hendriks, 5-3 cu germanul Karl Duenger și 5-3 cu francezul Baptiste Baylac).

Alexandru Miculescu a avut trei victorii din șase meciuri (5-4 cu danezul Bob Mathias Salha Berg, 3-5 cu francezul Marius Garrigues, 5-0 cu spaniolul Daniel Vitoria Koepp, 4-5 cu germanul Moritz Schenkel, 0-5 cu francezul Antonin Dugue și 5-2 cu francezul Gabriel Pallud).

Cristian Macovei a câștigat trei din cele șase partide din grupă (5-4 cu germanul Leonard Weber, 0-5 cu americanul Taylor Chon, 5-3 cu spaniolul Alberto Ramirez Murciano, 3-5 cu francezul Remy Baysal, 5-1 cu francezul Enzo Dias și 4-5 cu francezul Louis Garrigue).

Și Nichita Nistor a reușit tot trei victorii din șase meciuri disputate în grupa (2-5 cu americanul Ziyi Yang, 5-2 cu francezul Hugo Coulon, 2-5 cu francezul Alban Lienhard, 3-5 cu belgianul Jurre Devos, 5-4 cu germanul Tim Weiser și 5-4 cu spaniolul Mallol Vall Estefanell).

Pe tablou, Alexandru Miculescu a fost eliminat în primul tur, după ce a cedat cu 9-15 în meciul cu americanul Matthew Chan.

Cristian Macovei a părăsit concursul tot din primul tur – înfrângere cu 7-15 la francezul Nathan Jeanson, iar Nichita Nistor i-a urmat exemplul, pierzând cu 8-15 întâlnirea cu germanul Nico Lohmann. Nistor a fost „răzbunat” de către Dacian Enache. Calificat direct în turul secund al tabloului, Dacian l-a eliminat pe Nico Lohmann cu 15-10. Românul a fost eliminat însă în 16-imile competiției. Aici, Dacian Enache l-a întâlnit pe spaniolul David Sagardi Diaz, care s-a impus cu 15-7.