Clubului Sportiv Dinamo și-a premiat marți, 20 decembrie, cei mai buni sportivi în anul 2016. Evenimentul a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne, în prezența ministrului afacerilor interne, Ioan Dragoș Tudorache, a ministrului tineretului și sportului, Elisabeta Lipă, și a președintelui COSR, Mihai Covaliu. Sportivul anului 2016 a fost desemnată Loredana Dinu, campioană olimpică la spadă – echipe.
Gala a fost deschisă de președintele CS Dinamo, Monica Iagăr, care a punctat: ”Ne aflăm la finele unui an dominat dominat de Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Știm cu toții că nu a fost unul strălucit pentru noi, românii, dar chiar și așa, Clubul Sportiv Dinamo are bucuria de a culege acel dram de strălucire care i-a mai rămas sportului românesc. Sportivii pe care îi premiem astăzi sunt doar o parte dintre performerii familiei dinamoviste. Clubul nostru a încheiat anul cu un număr de 93 de medalii obținute la competițiile de obiectiv, ceea ce ne menține în vârful structurilor sportive din România. Dragi sportivi, dragi antrenori, vă mulțumesc pentru realizările din 2016. Vă doresc să fiți sănătoși, să aveți putere de muncă și să nu uitați că statisticile sunt făcute pentru a fi depășite. Suntem reprezentații celui mai titrat club din România și istoria acestuia ne obligă pe toți”.
Ministrul Ioan Dragoș Tudorache a declarat că este mândru de rezultatele sportivilor dinamoviști, chiar dacă înainte de a prelua postul susținea un alt club. ”În aceste trei luni am simțit responsabilitatea de a deveni dinamovist, de a mă picta în roșu. Iar azi sunt mândru și bucuros că am ocazia să îi felicit pe acești sportivi pentru rezultatele obținute în acest an”, a precizat Ioan Dragoș Tudorache.
După premiere, cei mai valoroși sportivi de la CS Dinamo s-au transformat în ajutoarele lui Moș Crăciun. Aproape 50 de copii de la Negrenii de Sus, județul Teleorman, îndrumați de preotul Bogdan Danu, au cântat colinde și au primit pungi cu cadouri.
Sursa: CSDinamo.eu