Proaspăt ales în funcția de președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu se află în acest sfârșit de săptămână la Moscova, unde participă la cel de-al 95-lea Congres al Federației Internaționale de Scrimă.
Cu această ocazie, Mihai Covaliu, care între 2013 și 2016 a fost președintele Federației Române de Scrimă, a fost felicitat pentru recentul succes de către doi foști campioni olimpici la sabie: rusul Stanislav Pozdnyakov (medaliat cu aur în proba pe echipe la JO Barcelona 1992) și maghiarul Szabo Bence (medaliat cu aur în proba pe echipe la JO Seul 1988 și cu aur în proba individuală la JO Barcelona 1992).
Stanislav Pozdnyakov s-a retras din activitate în 2008, iar  din 2009 este vicepreședinte al Federației Ruse de Scrimă și, din 2012, vicepreședinte Federației Internaționale de Scrimă. În 2014 a fost inclus în Hall of Fame-ul scrimei de către FIE, pentru ca în 2016 să fie ales președintele Confederației Europene de Scrimă.
Pe de cealaltă parte, Szabo Bence mai are în palmares două medalii de argint cu echipa Ungariei la Jocurile Olimpice de la Barcelona 1992 și Atlanta 1996. Totodată, a fost vicecampion mondial la individual și dublu campion mondial pe echipe, și campion european la individual. În prezent, Szabo Bence este antrenor de scrimă.