Duminică, 27 noiembrie 2016, la Moscova are loc cel de-al 95-lea Congres al Federației Internaționale de Scrimă. Prezentă la acest eveniment, doamna Ana Pascu, președinte de onoare al Federației Române de Scrimă și vicepreședinte al Federației Internaționale de Scrimă, i-a înmânat sâmbătă, 26 noiembrie 2016, o plachetă din partea Federației Române de Scrimă domnului Alisher Usmanov, în semn de recunoștință pentru eforturile depuse în dezvoltarea scrimei la nivel mondial în ultimii opt ani.
Alisher Usmanov se află la șefia Federației Internaționale de Scrimă din 2008. El a fost ales în această funcție în 6 decembrie 2008, la Congresul de la Paris, și a fost reinvestit patru ani mai târziu, la Congresul de la Moscova.
În cadrul Congresului de mâine de la Moscova va fi ales președintele FIE, componența Comitetului Executiv, dar și șefii comisiilor. De asemenea, vor fi desemnate orașele gazdă ale Campionatului Mondial de Cadeți și Juniori din 2018, ale Campionatului Mondial de Seniori din 2019 și se vor depune candidaturi pentru Campionatului Mondial de Cadeți și Juniori din 2019 și pentru cel de veterani de peste trei ani.