Astăzi este o zi specială pentru cadeții tricolori. În Ungaria și Slovacia, spadasinii, sabrerii și floretiștii vor lua parte la trei competiții contând pentru Circuitul European al cadeților, concursuri unde vor încerca să se claseze cât mai sus.

La Šamorin, în Slovacia, floretistele cadete vor lua startul în ziua a doua a Coupe de Samaria, zi în care a fost programată înfruntarea pe echipe. Tricolorele participă cu patru echipe la acest concurs.

România 3 (Darra Cișmaș, Catinca Polschi, Diana Virag) va întâlni în primul tur o echipă mixtă Româno-Italiană (Sara Serghie, Karina Tal, Chiara Magni), iar România 1 (Andreea Dincă, Paula Radu, Maria Teodorescu, Ingrid Miti Bikfalvi) și România 2 (Maria Chiorean, Miruna Husu, Enya Male, Mara Neagu Culea) au fost exceptate de la primul tur al tabloului principal, mergând direct în optimi.

La Budapesta, nouă spadasine tricolore sunt înscrise în concursul individual feminin. Pentru medaliile competiției din capitala Ungariei vor lupta Daria Stănciulescu, Mara Ismaileanu, Ioan Bucșa, Ilinca Ionescu, Emma Șonț, Alexandra Stanciu, Maria Stan, Andreea Muntean și Alexandra Drăgan.

Tot la Budapesta, în competiția masculină se va desfășura concursul pe echipe al băieților. România va fi reprezentată de o echipă formată din Marton Mezinger, Rareș Marghescu, George Petrache și Anton Cîmpan.

La Gödöllö, în Ungaria, la a XXII-a ediție a Huniber-Cup, se dispută azi concursul feminin individual la sabie, acolo unde, pentru România,  vor intra pe planșe 16 sportive: Andreea Adăniloaie, Sofia Corlătescu, Amalia Covaliu, Anastasia Fusea, Alexandra Mitruș, Andreea Șerbănoiu, Rebeca Tudorancea, Rosemarie Beciu, Ema Cîrligeanu, Ana Dejescu, Teona Maria Icnoțiu, Maria Alexe, Catinca Dumitru, Iulia Maria Păun, Patricia Popa și Amalia Stan.

În competiția masculină de la Gödöllö, băieții se vor întrece în concursul pe echipe. România va fi reprezentată de o echipă formată din Casian Cîdu, Vlad Covaliu, Rareș Gheorghe și Luca Radu.