Duminică, în Sala Ana Pascu (Floreasca) s-au desfășurat întrecerile Memorialului Tudor Petruș la floretă feminin, Turneu Satelit FIE. În sferturile competiției s-au calificat și două floretiste tricolore: Maria Boldor și Mălina Călugăreanu. Cele două au fost adversare în această fază a concursului, iar în semifinale a mers Mălina, care a câștigat duelul cu 15-6. Din păcate, reprezentanta noastră a pierdut în fața unei sportive maghiare, Flora Pasztor, cu 12-15, și a trebuit să se mulțumească doar cu bronzul competiției. Finala dintre Fanny Kreiss și Flora Pasztor a fost câștigată de Fanny, care a învins categoric, cu 15-7. În clasament: 1. Fanny Kreiss (Ungaria), 2. Flora Pasztor (Ungaria), 3 – Irem Karamete (Turcia) și Mălina Călugăreanu (România), 5. Kata Kondricz (Ungaria), 6. Alexandra Senyuta (Ucraina), 7. Maria Teresa Diaz (Spania), 8. Maria Boldor (România).

În semn de respect și prietenie pentru fostul mare antrenor de floretă, Tudor Petruș președintele clubului CSU Poltehnica Timișoara, Mircea Chiș, a oferit  familiei Petruș un trofeu pe care l-a primit chiar… Tudor Petruș, nepotul tehnicianului.  Trofeul a fost înmânat de către antrenorul Petre Ducu.

Maestrul Tudor Petruș a cunoscut gloria alături de echipa de floretă a României, pe care a condus-o pe toate podiumurile lumii, de la cel olimpic, la cel mondial și la cel european.

La finalele concursului Memorialul Tudor Petruș a  asistat și Laura Badea, campioana olimpică, mondială și europeana, eleva lui Tudor Petruș. Alături de ea s-au mai aflat colega sa de  echipă, Roxana Scarlat-Bârlădeanu, vicecampioană olimpică, campioană mondială și europeană, secretar general al Federației de Scrimă, precum și campioanele olimpice de la spadă, Simona Gherman și Loredana Dinu.