Salonic 2022 – Circuitul European al Cadeților – Helexpo Cup – spadă

Masculin individual

În competiția băieților au luat startul Cristian Corbu (LPS Craiova), Rareș Marghescu (CSA Steaua), Marton Mezinger (CS Satu Mare), Iustin Nica (CSA Steaua), David Pădureanu (CSȘ 1 Constanța), George Petrache (CSA Steaua), Alexandru Ștefan Popescu (CS UNEFS București) și Ștefan Sita (CSȘ 1 Constanța)

Toți spadasinii tricolori au reușit să treacă de grupe și să pătrundă pe tablou. Mai mult decât atât, șapte din cei opt sportivi au mers direct în turul secund. Acolo a ajuns și Iustin Nica, singurul român care a evoluat și în primul tur, unde l-a învins pe macedoneanul Gorazd Gajdov, cu 15-9.

În turul al doilea, au părăsit concursul cinci români. Rareș Marghescu a cedat meciul cu Leon Svit Cernjak (Slovacia), cu 14-15; Ștefan Sita a pierdut cu 10-15 la Jaime Prim-Serradilla (Spania); David Pădureanu a fost învins cu 15-9 de către grecul Emmanouil Arber; Iustin Nica a fost eliminat de un alt spadasin din Grecia, Evangelos Raspoptis (11-15) – viitorul câștigător al competiției, iar Alexandru Ștefan Popescu nu a reușit să treacă de turcul Semih Akkuncu (11-15).

Marton Mezinger s-a calificat mai departe după victoria cu 15-4 obținută în fața azerului Orkhan Hasanli. În turul următor au mai pășit Cristian Corbu (15-11 cu slovacul Jakob Pavlin) și George Petrache (13-12 cu grecul Vasileios Tsokas).

Mezinger și Corbu au reușit să ajungă în optimi, după ce i-au învins în 16-imi pe grecii  Panagiotis Theodoropoulos (15-6), respectiv Gerasimos Nikolaos Stavaris (15-6). George Petrache a pierdut în 16-imi meciul cu grecul Konstantinos Karampasis (10-15).

Marton Mezinger și Cristian Corbu și-au continuat parcursul și în optimi, pătrunzând în sferturile concursului. Sătmăreanul l-a eliminat pe spaniolul Jaime de la Cal Guijarro (15-6), în timp ce craioveanu l-a învins pe grecul Achilleas Mavromatis (15-10).

În sferturi, cei doi români s-au înfruntat între ei. Câștig de cauză a avut Marton, învingător cu 15-11.

În semifinale Marton Mezinger l-a întâlnit pe turcul Halis Efe Elibol, care s-a impus cu scorul de 15-8. Marton a cucerit însă medalia de bronz a concursului, în vreme ce Cristian Corbu s-a clasat al 6-lea, George Petrache a fost al 20-lea, Alexandru Ștefan Popescu a încheiat pe poziția 33, Rareș Marghescu pe 34, David Pădureanu pe 36, Ștefan Sita pe 42, iar Iustin Nica pe 51.

Feminin individual

În competiția feminină am fost reprezentați de Daria Stănciulescu, de la CS Dinamo. Din păcate, Daria a fost eliminată în faza grupelor, acolo unde a înregistrat cinci eșecuri din cinci meciuri disputate, clasându-se pe locul 74 în ierarhia finală a competiției feminine.