Poznan – Cupa Mondială – seniori, floretă, feminin

184 de floretiste din 29 de țări au luat startul la Poznan, în Polonia, la turneul de Cupă Mondială feminină, în concursul individual. Delegația prezentată de România a fost alcătuită din opt sportive: Maria Boldor, Mălina Călugăreanu, Rebeca Cândescu, Emilia Corbu, Andreea Dincă, Andreea Gheorghe, Anca Săveanu, Teodora Șofran.

Anca Săveanu, Teodora Șofran, Andreea Dincă și Andreea Gheorghe au fost eliminate în faza grupelor.

Rebeca Cândescu, Emilia Corbu și Maria Boldor au intrat pe tabloul preliminar, iar Mălina Călugăreanu – cu șase victorii din șase posibile în grupă – a mers direct pe tabloul principal.

Rebeca Cândescu a eliminat-o în primul tur preliminar pe franțuzoaica Marion Rousseau, cu 15-14, iar Emilia Corbu a învins-o pe Kimberley Vanessa Cheung (Hong Kong), cu 15-13.

Maria Boldor s-a calificat direct pentru turul secund preliminar, unde a avut-o ca adversară pe Rebeca Cândescu. Maria s-a impus cu 15-4 și i s-a alăturat Mălinei Călugăreanu pe tabloul principal.

Emilia Corbu a pierdut în al doilea tur preliminar, la Maria Marino, din Spania (8-15).

În primul tur preliminar, mâine, Mălina Călugăreanu o va întâlni pe japoneza Yuzuha Takeyama, în timp ce Maria Boldor se va duela cu italianca Martina Batini.

Foto: Bizzi Team/EFC