Grand Prix Budapesta 2022 – spadă, masculin, seniori

275 de spadasinin s-au înscris pe listele de concurs de la Budapesta, acolo unde astăzi s-au desfășurat calificările pentru tabloul principal masculin, de duminică. România a fost reprezentată de 12 sportivi: Ștefan Baciu, Tatian Bolboceanu, Lucian Ciovică, Răzvan Crăciun, Adrian Dabija, Alin Mitrică, Mihail Oprea, Alex Oroian, Ovidiu Pîrvuleasa, Daniel Popa, Alin Sbârcia și Marton Szep.

În prima fază a competiției au fost eliminați Lucian Ciovică, Marton Szep, Daniel Popa, Ștefan Baciu (toți cu câte o singură victorie în grupe) și Alin Sbîrcia (fără victorie).

Adrian Dabija a avut trei victorii pe tabloul preliminar și a fost singurul tricolor care s-a calificat pentru tabloul principal de duminică. Adrian i-a învins pe americanul Shomari Moore (15-8), pe kazahul Elmir Alimzhanov, campionul Asiei în 2013, de care a dispus cu 15-14 și pe maghiarul Gergely Kovacs (15-12). În primul tur al tabloului principal, Adrian Dabija se va înfrunta cu italianul Andrea Santarelli.

Mihail Oprea a fost aproape de tabloul principal. El a trecut în primul tur de japonezul Ikuo Furuta (15-12) și în al doilea tur de britanicul William East (12-11), însă a pierdut în al treilea tur, la francezul Aymerick Gally (10-15).

În primul tur al tabloului preliminar, Ovidiu Părvuleasa l-a întrecut pe israelianul Itamar Tavor (15-6), dar românul a cedat în turul următor, la francezul Alex Fava (3-15). Și Alin Mitrică a trecut de primul tur (15-13 cu belgianul Florian Bernard), dar a pierdut în cel de-al doilea (12-15 cu americanul Justin Yoo).

Alex Oroian a fost eliminat în primul tur preliminar, unde a cedat cu 6-15 în meciul disputat în compania argentinianului Jesus Lugones Ruggeri.  Tot din primul tur au ieșit și Tatian Bolboceanu (8-15 cu estonianul Sten Priinits), dar și Răzvan Crăciun (9-15 cu elvețianul Bruce Brunold).

Foto: Bizzi Team/FIE