Bratislava – Coupe du Danube 2022 –  cadeți, spadă, masculin

La Bratislava, în Circuitul European al cadeților, 293 de spadasini s-au înscris pe listele de start ale concursului masculin individual. România s-a prezentat cu 12 sportivi: Anton Cîmpan, Cristian Corbu, Mihai Ghencea, Luca Gurza, Rareș Marghescu, Marton Mezinger, Iustin Nica, David Pădureanu, George Petrache, Alexandru Ștefan Popescu, Ștefan Sita, Raul Tufan.

Luca Gurza (CS Satu Mare), George Petrache (CSA Steaua), Iustin Nica (CSA Steaua) și David Pădureanu (CSȘ 1 Constanța) au părăsit competiția încă din faza grupelor.

Pe tabloul principal s-au calificat Rareș Marghescu (CSA Steaua), Marton Mezinger (CS Satu Mare), Cristian Corbu (LPS Craiova), Raul Tufan (LPS Bihorul Oradea), Mihai Ghencea (CSȘ 1 Constanța), Ștefan Sita (CSȘ 1 Constanța). Anton Cîmpan (CS Satu Mare) și Ștefan Alexandru Popescu (CS UNEFS București).

Raul Tufan (LPS Bihorul Oradea) a fost eliminat în primul tur al tabloului, după ce a suferit o înfrângere cu 11-15 în fața polonezului Wojciech Marczak. Tot în același prim tur au mai pierdut Mihai Ghencea (CSȘ 1 Constanța) și Ștefan Sita (CSȘ 1 Constanța). Mihai a fost întrecut cu 15-4 de către maghiarul Adam Horvath, iar Ștefan a cedat cu 5-15 la un alt sportiv din Ungaria, Adam Keresztes.

Anton Cîmpan (CS Satu Mare) l-a învins în primul tur pe germanul Philip Sigmund (15-11), însă a cedat în turul secund, când a fost întrecut de francezul Noam Duchene, cu 15-10. Același traseu l-a avut și Ștefan Alexandru Popescu (CS UNEFS București): victorie în primul tur la elvețianul Pavlo Borer (15-5) și înfrângere în cel de-al doilea tur, 5-15 cu americanul Daniel Gao.

Rareș Marghescu (CSA Steaua) a reușit să treacă de primul tur, unde l-a învins categoric pe germanul Leonard Winker (15-5), pentru ca în al doilea tur să dispună cu 15-12 de francezul Aina Rahamefy.

Marton Mezinger (CS Satu Mare) a avut un meci dificil în primul tur, meci câștigat cu 15-14 în fața ucrainianului Illia Chornogod, dar s-a mai destins în al doilea tur, unde l-a întrecut cu 15-7 pe germanul Horant Kummer.

Cristian Corbu (LPS Craiova), cu cinci victorii din șase meciuri în grupă, s-a calificat direct pentru al doilea tur, unde l-a învins categoric (15-6) pe turcul Ali Mustafa Secik.

În turul al treilea, Rareș l-a întrecut pe maghiarul Bulcsu Farkas, cu 15-11, iar în 16-imi a trecut și de ucrainianul Daniile Mazur (15-14). Stelistul a pierdut însă în faza optimilor, unde a fost învins de maghiarul Agoston Ko (15-7) și a ocupat, la final, poziția a 16-a.

Marton Mezinger a trecut și el de turul al treilea, învingându-l pe turcul Ardic Karan Safci (12-10), dar a cedat greu, în 16-imile turneului, fiind învins cu 13-12 de către francezul Ludovic Blondeau. La final, Marton s-a clasat pe locul 32.

Cristian Corbu a fost eliminat în turul trei al tabloului, pierzând meciul cu ucrainianul Marian-Anton Horetskyy (11-15). Cristian a terminat concursul pe poziția 45.