Iulian și-a câștigat locul în Team Romania obținând victoria în finala concursului masculin de sabie de la turneul de calificare din capitala Spaniei. El a devenit astfel al 62-lea sportiv român calificat pentru Jocurile Olimpice și al doilea scrimer, alături de spadasina Ana Maria Popescu.

În concursul de la Madrid, Iulian Teodosiu s-a numărat printre cei trei sabreri care au fost calificați direct pe tabloul principal. El a mers direct în sferturile de finală ale competiției, unde l-a întâlnit pe bulgarul Ivan Mandov. Iulian s-a impus cu 15-7 și s-a calificat pentru semifinale. Aici adversar i-a fost turcul Enver Yildirim, care însă nu a avut replică în fața tricolorului, pierzând categoric, cu 3-15. Finala i-a adus lui Iulian un adversar dificil, în persoana ucrainianului Andrei Yagodka. După un meci foarte bun, în care și-a dominat oponentul, Iulian Teodosiu s-a impus cu 15-11 și a primit biletul pentru Tokyo.

În concursul de floretă masculin, în grupa a patra preliminară, Silviu Roșu a reușit două victorii (la moldoveanul Eugeniu Vadaniuc și la slovacul Cedrik Serri) care l-au calificat pe tabloul principal. Din păcate drumul floretistului tricolor s-a încheiat în primul tur al tabloului. Silviu a pierdut cu 8-15 la austriacul Johannes Poscharnig și a terminat competiția pe locul 17 în clasamentul final.

Credit foto: Bizzi Team