Astăzi şi mâine, în sala „Ana Pascu” (Floreasca), din capitală, se dispută întrecerile Cupei României la sabie pentru seniori, masculin şi feminin, individual şi echipe.

Aflați în plină calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, cei mai buni sabreri ai României se vor duela pentru trofeul pus în joc și premiile acordate de Help Net, partenerul Federația Română de Scrimă pentru această competiție.
În întrecerea rezervată fetelor, Bianca Pascu, medaliată cu bronz anul acesta la Campionatul Mondial , a 10-a sabreră a lumii în clasamentul Federației Internaționale, este principala favorită la câștigarea trofeului.
Competiția masculină se va bucura de prezența la start a celui mai titrat sabrer al echipei României, Tiberiu Dolniceanu. Acesta va avea de înfruntat generația tânără din rândul căreia s-au remarcat anul acesta, George Dragomir și Răzvan Ursachi, medaliați la competițiile internaționale pentru juniori și tineret.
Programul este următorul:
Marti, 3 decembrie, sabie masculin: debut ora 9:00, semifinale – ora 11:30, finale – ora 12:00; sabie feminin : debut ora 10:00, semifinale – ora 11:30, finale – ora 12:00.
Miercuri , 4 decembrie, sabie feminin și masculin, echipe: debut ora 9:00, finale – ora 10:30.