Ziua a doua și ultima a calificărilor europene de la Madrid este dedicată spadei masculine, floretei feminine și sabiei feminine.

În concursul masculin de spadă, care va aduce pe piste 26 de sportivi, România va fi reprezentată de Mario Persu. Acesta va lua startul din faza grupelor și a fost repartizat în grupa 1, alături de Jakov Sola (Croatia), Yulen Pereira (Spania), Dzianis Paulouski (Belarus), Flavio Giannotte (Luxemburg) și Leonid Reznikovich (Malta).

La floretă feminin, Mălina Călugăreanu va evolua în grupa a treia, confruntându-se cu Maria-Eleni Chaldaiou (Grecia), Kateryna Chentsova (Ucraina), Marija Kovacevic (Serbia), Ecaterina Gorobet (Moldova) și Ester Schreiber (Suedia). În concurs sunt înscrise 19 floretiste.

În competiția rezervată sabiei feminine participă 14 sabrere, care vor începe concursul în două grupe a câte șapte sportive. Bianca Pascu va lupta în grupa 1, împreună cu Marleen Buitenhuis (Țările de Jos), Jolien Corteyn (Belgia), Caitlin Maxwell (Marea Britanie), Anna Bashta (Azerbaidjan), Deniz Selin Unludag (Turcia) și Sylwia Matuszak (Polonia).