Sportul românesc este din nou în doliu după ce dubla campioană olimpică la atletism Iolanda Balaş Soeter s-a stins din viaţă vineri, 11 martie, la vârsta de 79 de ani. Doamna atletismului românesc avea probleme de sănătate de ceva timp, iar astăzi a pierdut lupta cu boala.
Multiplă recordmană mondială şi olimpică, Iolanda Balaş Soeter mai are în palmares şi două medalii de aur la Campionatele Europene de atletism de la Stockholm în 1958 şi Belgrad în 1962, precum şi o medalie de argint la Berna în 1954. A fost preşedinta Federaţiei Române de Atletism între 1988 şi 2005, de numele ei legându-se construirea actualului sediu al FRA, dar şi amenajarea mai multor piste de atletism.
Iolanda Balaş a fost un nume uriaş, o persoană de o căldură impresionantă. Şi-a dedicat viaţa atletismului şi chiar şi în ultimul an, când deja avea probleme medicale, gândurile ei se îndreptau tot spre atletism.
Pe această cale, Federația Română de Scrimă transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate, dar și Federației Române de Atletism.
Dumnezeu să o odihnească în pace!
FOTO: ProSport