Federația Română de Scrimă
Știri

Iolanda Balaş Soeter s-a stins azi din viaţă! Dumnezeu să o odihnească în pace!

Sportul românesc este din nou în doliu după ce dubla campioană olimpică la atletism Iolanda Balaş Soeter s-a stins din viaţă vineri, 11 martie, la vârsta de 79 de ani. Doamna atletismului românesc avea probleme de sănătate de ceva timp, iar astăzi a pierdut lupta cu boala.
Multiplă recordmană mondială şi olimpică, Iolanda Balaş Soeter mai are în palmares şi două medalii de aur la Campionatele Europene de atletism de la Stockholm în 1958 şi Belgrad în 1962, precum şi o medalie de argint la Berna în 1954. A fost preşedinta Federaţiei Române de Atletism între 1988 şi 2005, de numele ei legându-se construirea actualului sediu al FRA, dar şi amenajarea mai multor piste de atletism.
Iolanda Balaş a fost un nume uriaş, o persoană de o căldură impresionantă. Şi-a dedicat viaţa atletismului şi chiar şi în ultimul an, când deja avea probleme medicale, gândurile ei se îndreptau tot spre atletism.
Pe această cale, Federația Română de Scrimă transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate, dar și Federației Române de Atletism.
Dumnezeu să o odihnească în pace!
FOTO: ProSport

Articole similare

Sâmbătă și duminică are loc la București ediția a șasea a Cupei Riposta la sabie pentru copii

Federatia Romana de Scrima
7 ani

Badea, Teodosiu, Gălățanu, Iancu și Cruțu s-au calificat pe tabloul principal de 64 la etapa de Cupă Mondială de sabie seniori de la Padova

Federatia Romana de Scrima
6 ani

Ioana Drăghici (ACS Stesial) a câștigat medalia de aur la Campionatul Național de scrimă pentru copii, în proba de spadă feminin, categoria 10-11 ani

Federatia Romana de Scrima
9 ani
Exit mobile version