Calificată în sferturile de finală după meciurile de ieri, România (Tiberiu Dolniceanu, Florin Zalomir, Alin Badea, Iulian Teodosiu) a avut o misiune imposibilă în fața campioanei mondiale en-titre, Coreea de Sud. Asiaticii nu au avut probleme cu tricolorii, au condus aproape întreaga partidă, câştigând primele cinci releuri. Victoriile lui Alin Badea cu Sanguk Oh şi Hansol Ha au mai pus puncte în dreptul României, dar la final sud-coreenii s-au impus cu 45-34. România a luptat apoi în meciuri de clasament pentru locurile 5-8. Tricolorii au pierdut mai întâi duelul cu Rusia după o partidă în care adversarii s-au aflat permanent la cârmă, impunându-se cu 45-38. A urmat întâlnirea cu Georgia, pierdută cu 33-45, şi sabrerii români au încheiat concursul pe locul 8. Coreea de Sud, adversara noastră din sferturi, și-a păstrat titlul mondial, învingând în finală Ungaria, cu 45-44.

În concursul de floretă feminin, România (Maria Boldor, Mălina Călugăreanu, Emilia Corbu, Andreea Gheorghe) a pierdut în primul tur al tabloului, cu vicecampioana mondială a probei, Italia (20-43).

Mâine, 22 iulie, în prima parte a concursului feminin la sabie, România va intra pe tabloul principal întâlnind Ungaria, de la ora 15:00.

Foto: FIE/Bizzi Team