Campionii sportului românesc s-au jucat alături de copii! Astăzi, la Liceul Teoretic „Dante Alighieri”, din București, Comitetul Olimpic și Sportiv  Român a lansat proiectul „Sporturi și Jocuri”, un proiect prin care se încearcă familiarizarea copiilor cu elemente de bază din diverse sporturi, precum și creșterea interesului acestora pentru practicarea activităților sportive. În prezența președintelui COSR, Mihai Covaliu, la eveniment au participat reprezentanți ai scrimei – Ana Maria Popescu și Alin Badea, ai gimnasticii – Marius Urzică, ai judo-ului – Andreea Chițu sau ai baschetului – Anca Șipoș și Ancuța Stoenescu. Invitați speciali au fost Carmen Tocală – președintele Federației Române de Baschet și Cristian Romanescu – președintele Federației Române de Tenis de Masă.

Peste 300 de copii din clasele primare ale Liceului Teoretic „Dante Alighieri” au vorbit cu sportivii prezenți și au intrat în joc alături de aceștia.

Puterea exemplului și apropierea această a campionilor pot să inspire și să motiveze copiii să facă sport. Odată descoperită lumea minunată a sportului, disciplinele olimpice, toți vor avea șansa de a alege ce îi atrage cel mai mult, ce li se potrivește și ce vor să practice mai departe. Un copil își poate convinge apoi părintele să îl ducă la sport. Sportul înseamnă educație și fiecare părinte își dorește acest lucru pentru copilul său. Mă bucur că împreună cu toți campionii am putut să fim alături de acești copii și sper să-i atragem spre sport. Aceste acțiuni vor continua și la alte școli!”, a declarat Mihai Covaliu.

Ana-Maria Popescu a ținut să puncteze: „Mă bucur din suflet că am reușit să lansăm acest proiect ‘Sporturi și jocuri’. El este de fapt un opțional de educație fizică și sport dedicat claselor primare și e inspirat din proiectul ‘Sportul se joacă’. Pentru mine, trebuie că recunosc, obiectivul este destul de jos… adică dacă acești copii ies din program cunoscând, de exemplu. diferența dintre lupte și judo, deja suntem pe plus. Eu 25 de ani m-am jucat. E adevărat, m-am lăsat de cel mai frumos joc, dar azi de aici îmi iau energia. Sunt mândră pentru că este primul proiect pentru care am lucrat în echipa Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Totodată e cel mai frumos mod în care puteam să celebrăm începutul ‘Lunii Olimpice’”.

Copiii au primit câte un tricou inscripționat cu ”Olympic Day” și cercurile olimpice, fanioane, diplome,revista ”Magazin Olimpic”.

Proiectul ”Sporturi și Jocuri” are ca scop alfabetizarea copiilor în limbajul sporturilor olimpice, creșterea interesului pentru practicarea activității sportive și promovarea valorilor olimpice în rândul copiilor.

Proiectul este inițiat de Ana Maria Brânză și psihologul Alina Gherghișan și organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Lansarea acestui proiect face parte din seria de activități sportive, educative și culturale reunite sub titulatura „Luna Olimpică”, activități desfășurate în perioada 23 mai – 23 iunie și organizate de către Comitetul Olimpic și Sportiv Roman, prin Academia Olimpică Română, la nivelul celor 48 de filiale județene .