România a cucerit marți, 9 iunie, al șasele titlul de campioană a Europei în proba de spadă feminin echipe. La Montreux (Elveția), echipa formată din Ana Maria Brânză, Simona Pop, Simona Gherman și Loredana Dinu a trecut pe rând de Ucraina, Suedia și Estonia pentru a doua medalie de aur consecutivă la un Campionat European.
Marți seara, la puține clipe după festivitatea de premiere, elevele lui Dan Podeanu și George Epurescu și-au exprimat, pentru site-ul oficial al Federației Române de Scrimă, sentimentele care le-au încercat după acest superb succes.
Ana Maria Brânză:
„Ușurare! Nu știu cum am reușit să le <<păcălim>> din nou! Este încă un mic pas către Rio!”
Simona Gherman:
„Eliberare, fericire și dorință pentru ceea ce urmează!”
Simona Pop: 
„Sunt foarte fericită! Toate suntem așa, fericite! Am avut o zi grea, pe care am terminat-o cu bine. Suntem cele mai bune din Europa din nou. Am fost o echipă și chiar ne bucurăm pentru acest succes!”
Loredana Dinu: „Sunt extrem de fericită. Mi-am reamintit cât de dulce e victoria și mă bucur că am putut ajuta acestă minunată echipa! Aceasta medalie mă motivează să muncesc și mai mult pentru a-mi îndeplini următorul vis: o medalie la Rio!”

Drumul României spre al doilea titlu european consecutiv a fost următorul:
Tabloul de 16 – liber;
Tabloul de 8 – 31-25 cu Ucraina;
Semifinale – 45-41 cu Suedia;
Finala – 45-35 cu Estonia.

Al șaselea titlu european pentru echipa de spadă feminin a României!

Echipa de spadă feminin a României a cucerit marți la Montreux al șaselea titlul de campioană europeană din istorie. În total, în această probă, România are opt medalii: șase de aur și două de argint! Precedentele cinci titluri europene au fost cucerite astfel: 2006 – Izmir, 2008 – Kiev, 2009 – Plovdiv, 2011 – Sheffield, 2014 – Strasbourg.
Medalii de argint am cucerit în: 2012 – Legnano, 2013 – Zagreb.
FOTO: Augusto Bizzi
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans