Ziua a doua a Grand Prix-ului de sabie seniori de la Budapesta se anunţă una extrem de încinsă pentru români. Cinci din cei opt elevi ai lui Mihai Covaliu intră pe planşe pe tabloul principal de 64. Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Ciprian Gălăţanu, Dragoş Sîrbu şi Mădălin Bucur concureză duminică, 9 martie, în turul I după următorul program: Tiberiu Dolniceanu – Mădălin Bucur – ora 10:00 Alin Badea – Andryi Yagodka (Ucraina) – ora 11:15 Ciprian Gălăţanu – Sando Bazadze (Georgia) – ora 11:30 Dragoş Sîrbu – Hojin Chung (Coreea de Sud) – ora 11:30 Orele sunt orele României. Site-ul www.frscrima.ro va fi alături de sabrerii români pe tot parcursul zilei.


UPDATE, ora 10:06 – Tiberiu Dolniceanu este primul sabrer român calificat în turul II al Grand Prix-ului de la Budapesta. Liderul clasamentului Cupei Mondiale a trecut în runda de debut chiar de colegul său de echipă, Mădălin Bucur, scor 15-13. În turul II, Dolniceanu va întâlni învingătorul duelului dintre Pablo Moreno (Spania) şi Adam Szkrodzki (Polonia).


UPDATE, ora 10:20 – Tiberiu Dolniceanu şi-a aflat adversarul din turul II. Românul se va duela pentru un loc în optimi cu polonezul Adam Szkrodzki (ora 12:15, ora României). Adam Szkrodzki a trecut în turul I de spaniolul Pablo Moreno, scor 15-12.


UPDATE, ora 11:25 – Alin Badea a fost eliminat în turul I la Grand Prix-ul de sabie de la Budapesta. Sabrerul român a fost depăşit cu 15-9 de ucraineanul Andryi Yagodka.


UPDATE, ora 11:36 – Tiberiu Dolniceanu a rămas singurul român pe tabloul principal. Ciprian Gălăţanu a fost eliminat de  Sando Bazadze (Georgia), scor 7-15. De asemenea, Dragoş Sîrbu a fost învins de Hojin Chung (Coreea de Sud), scor 15-11 şi a părăsit şi el întrecerea de la Budapesta.


UPDATE, ora 12:26 – Tiberiu Dolniceanu s-a calificat în optimile de finală la Budapesta. Sportivul în vârstă de 26 de ani l-a depăşit în turul II de polonezul Adam Skrodzki, scor 15-6. În optimi, Dolniceanu se va duela cu învingătorul meciului dintre Gabriele Foschini (Italia) şi Ilya Motorin (Rusia).


UPDATE, ora 12:55 –Tiberiu Dolniceanu şi-a aflat adversarul din optimile de finală. Pentru un loc în sferturi, românul se va bate cu italianul Gabriele Foschini, care l-a învins pe Ilya Motorin (Rusia), scor 15-13. Duelul va începe la ora 13:30.


UPDATE, ora 13:50 – Tiberiu Dolniceanu a ajuns în sferturile de finală la Budapesta după ce a trecut cu 15-12 de italianul Gabriele Foschini. Pentru un loc în semifinale, elevul lui Mihai Covaliu se va bate cu învigătorul meciului dintre Bolade Apithyi (Franţa) şi Kim Junghwan (Coreea de Sud).


UPDATE, ora 14:33 – Tiberiu Dolniceanu se va duela pentru un loc în semifinale cu sud-coreeanul Kim Junghwan, de la ora 17:00, ora României. În optimi, Kim Junghwan a trecut cu 15-13 de Bolade Apithyi (Franţa).


UPDATE, ora 17:20 – Tiberiu Dolniceanu s-a oprit în sferturile Grand Prix-ului de sabie seniori de la Budapesta. Sabrerul român a fost învins în sferturi de Kim Junghwan (Coreea de Sud), scor 15-12, şi a ratat şansa unui nou podium în 2014.