Campionatul European U23 Budapesta 2023

Sabie, feminin, echipe

Echipa României (Sabina Martiș, Tania Luțea, Maria Matei, Ilinca Pantiș) a intrat direct în sferturile concursului feminin de sabie, unde a întâlnit Franța. Tricolorele au condus după primele două relee (10-9), dar franțuzoaicele au câștigat următoarele două relee și au trecut la conducere (20-15). Adversarele și-au apărat avantajul, ba chiar l-au crescut și meciul s-a încheiat cu victoria Franței, 45-31.

România a jucat în turneul pentru locurile 5-8 și au pierdut primul meci, 40-45 cu Bulgaria. A urmat meciul pentru locul 7, împotriva Spaniei. Fetele noastre au condus după primele patru relee (20-18), însă au cedat în următoarele treiși scorul a ajuns 35-24 pentru Spania. A fost o diferență prea mare pentru a fi recuperată în ultimele două relee, chiar dacă Ilinca Pantiș a dispus cu 11-5 de Ainhoa Perez Zurutuza, și Spania s-a impus cu 45-37, echipa noastră încheind competiția pe locul 8.

Spadă, masculin, echipe

Teamul tricolor (Alex Oroian, Florin Mirică, Szabolcs Szabo, Marton Mezinger) a întâlnit echipa Finlandei în primul tur al tabloului principal. Meciul a fost echilibrat în startul lui, apoi finlandezii au preluat conducerea, iar românii au egalat după releul al șaptelea (28-28). Finlanda a știut însă să gestioneze finalul de meci și a câștigat cu 45-40, eliminând România, care s-a clasat pe poziția a 17-a în ierarhia finală.

.
.