Campionatul European de Scrimă pentru cadeți și juniori – Napoli 2023

Juniori, feminin, spadă, individual

Patru spadasine a înscris România la startul concursului feminin al juniorilor și toate au trecut de faza grupelor, intrând pe tabloul principal.

Emma Șonț a mers în turul al doilea, iar aici a dispus cu 15-8 de britanica Sophia Peat. În turul al treilea, Emma a eliminat-o pe Victoria Velislavova (Bulgaria), cu 15-13

Ana Tomșa, Alexandra Drăgan și Isabella Andreea Niculai au ajuns și ele direct

în turul secund. Ana a învins-o pe bulgăroaica Raya Vagova cu 15-13 și s-a calificat în turul trei, dar aici a cedat cu 12-14 la Silvia Gomez Lopez (Spania).

Alexandra a pierdut în turul secund la Blanka Virag Nagy (Ungaria), cu 11-15, Isabella a fost întrecută cu 15-4 de către franțuzoaica Anaelle Doquet.

În ierarhia finală, Emma Șonț a fost a zecea, Ana Tomșa s-a clasat pe locul 27, Alexandra Drăgan pe 49, iar Isabella Andreea Niculai a încheiat pe 53.

Juniori, masculin, floretă, individual

Alexandru Macovei a fost singurul nostru reprezentant în concursul masculin de floretă al juniorilor. El a trecut de faza grupelor cu trei victorii din șase meciuri disputate și s-a calificat pe tabloul principal. Aiai, în primul tur, Alexandru a cedat cu 8-15 la suedezul Emil Nordman Rid și s-a clasat pe locul 49 la finalul competiției.

Juniori, masculin, sabie, individual

Cei patru tricolori înscriși în competiție au trecut in corpore de faza grupelor și au ajuns pe tabloul principal.

Casian Cîdu l-a învins pe azerul Magsud Huseynli (15-14) în primul tur și a fost depășit de spaniolul Santiago Madrigal, în turul secund (9-15).

Vlad Covaliu a întrecut în primul tur tot un sabrer azer, pe Aykhan Khasiyev (15-7) și s-a înfruntat în turul al doilea cu Radu Nițu, care îl eliminase pe bulgarul Mihail Hadjilazov (15-8), în primul tur. Întâlnirea dintre Vlad și Radu a fost câștigată de Radu Nițu, la limită, 15-14. În următorul tur, tricolorul s-a duelat cu francezul Remi Garrigue, în fața căruia a cedat greu, cu 13-15.

Mihnea Enache a pierdut în primul tur, la italianul Marco Stigliano, cu 8-15.

În clasament, Radu Nițu a fost al 14-lea, Vlad Covaliu s-a clasat pe locul 21, urmat de Casian Cîdu pe 24. Mihnea Enache a încheiat pe locul 42.