Campionatul European U23 Budapesta 2023

Sabie, masculin, echipe

Echipa masculină de sabie a țării noastre (Rareș Ailinca, Matei Cîdu, Radu Nițu, Alexandru Zmău) a trecut în primul meci de pe tabloul principal de Ungaria, pe care a învins-o cu 45-37. În semifinale, tricolorii au controlat meciul cu echipa Ucrainei, de care au dispus cu 45-40, în ciuda ultimelor două relee, în care adversarii se apropiaseră periculos pe tabelă.

În finala cu Franța, românii au stat aproape, pe tabelă, de adversari, însă francezii s-au impus cu 45-40, iar echipa noastră a cucerit medalia de argint și titlul de viceampioană europeană.

 

Locul 4 pentru echipa feminină de floretă

Floretă, feminin, echipe

România (Anca Săveanu, Emilia Corbu Andreea Dincă, Karina Vasile) a intrat în concurs din faza sferturilor, unde a întrecut Germania cu 45-34, după un meci pe care tricolorele l-au controlat de la un cap la altul. În semifinale, tricolorele au înfruntat echipa Ucrainei. Fetele noastre au luptat extraordinar, au avut o revenire senzațională atunci când, conduse cu 24-15 au reușit să egaleze la 29, dar Ucraina s-a impus la limită, cu 41-40. În meciul pentru medalia de bronz, tricolorele au înfruntat Italia.

România a pierdut însă medalia de bronz, fiind învinsă de Italia cu 44-39, mulțumindu-se cu locul 4. Fetele noastre au luptat superb și au condus o bună parte a meciului, dar au cedat în ultimele trei relee!

 

Locul 10 pentru echipa feminină de spadă

Spadă, feminin, echipe

România (Renata Axinte, Theodora Ion, Mihaela Leonte, Emma Șonț) a intrat în concurs din faza optimilor, unde a pierdut la echipa Poloniei, cu 24-45. Eliminată din lupta pentru medalii, tricolorele au disputat turneul pentru locurile 9-16. Aici, în primul meci au învins Suedia, cu 45-39, iar în al doilea meci au dipus cu 45-44 de Estonia. Fetele noastre au ajuns astfel să lupte cu Israel pentru ocuparea locului 9. Adversarele au învins România cu 45-35, iar reprezentantele noastre s-au clasat pe poziția a 10-a.