Mihai Covaliu, Ana Maria Popescu (Brânză), Simona Pop, Sandra Izbașa, Marian Drăgulescu, Silvia Stroescu, Alina Dumitru, George Boroi, Cristian Gațu, Camelia Potec, Mihai Leu, Gheorghe Berceanu, Viorel Mazilu, Geta Damian Andrunache, Alin Petrache, Elisabeta Lipă, Viorel Mazilu, Virgil Stănescu, sunt doar o parte dintre marile nume ale sportului românesc, care au călcat joi seara, 25 februarie, pe covorul roșu, într-o atmosferă de Oscar și au premiat excelența în junioratului românesc, la… Balul Junior Sport!
Evenimentul a avut loc la “Le Château” – Castelul din inima Bucureștiului, joi, 25 februarie 2016, de la ora 19:00. În cadrul evenimentului – care a fost deschis de o demonstrație de scrimă a patru sportive de la ACS Stesial (Cristina Constantinescu, Ioana Drăghici, Ana Maria Melintescu, Andrada Ghica – antrenoare Alina Ciuculescu) – a avut loc Gala de Premiere a celor mai valoroși 11 juniori de la primele 11 discipline sportive olimpice, care au avut cele mai bune performanțe în anul 2015 și cărora li s-a acordat “Trofeul JUNIORUL ANULUI 2015”.
Printre cei 11 premianți s-a numărat și Alexandra Predescu, de la CSA Steaua, campioană mondială la spadă cadeți feminin individual, la ediția din 2015, de la Tashkent. Aceasta a primit trofeul din mâinile unei mari sportive a scrimei românești și mondiale – Ana Maria Popescu (Brânză), pe urmele căreia speră să calce și Alexandra.
În plus, au fost oferite și câteva trofee speciale – “SPERANȚA JUNIOR SPORT“, “LEGENDE ALE SPORTULUI ROMÂNESC“, “PERFORMANȚA ÎN FAMILIE“, “NĂSCUT SPECIAL, DAR NĂSCUT PENTRU SPORT“, “ANTRENORUL ANULUI 2015“, “PĂRINTELE ANULUI 2015“, “O VIAȚĂ DEDICATĂ PROMOVĂRII SPORTULUI ROMÂNESC“ – și au fost susținute două povești de viață ale unor copii din mediul sportiv, câștigători, la rândul lor de trofee.
Trofeul “PĂRINTELE ANULUI 2015“ a fost primit de către Silvana Constantinescu, mama spadasinei de la ACS Stesial – Cristina Constantinescu. La doar 13 ani, Cristina a trecut prin nenumărate încercări, dar a revenit de fiecare dată pe planșa de scrimă și continuă să facă acest sport cu mult succes, coordonată de pe margine de antrenoarea Alina Ciuculescu. Trofeul i-a fost înmânat Silvanei Constantinescu de către Simona Pop (CSA Steaua), campioană europeană și vicecampioană mondială cu echipa de spadă seniori feminin a României în 2015.
“Strigarea“ pentru a participa la Bal s-a dat printr-o campanie de… provocări. S-a înmuiat, la propriu, palma într-o vopsea, s-a amprentat pe o foaie A4 – pe care era scris „legământul” pentru micii campioni: «Să fie juniorii c-o „palmă” mai sus decât noi! Eu ofer palma mea ca un simbol de susținere. Te provoc și pe tine să faci același lucru! OFERĂ-ȚI PALMA ȘI PARTICIPĂ LA BALUL JUNIOR SPORT! Eu merg, hai și tu! În palmele noastre poate sta viitorul micilor campioni!»
Campania a fost  demarată de către marii campioni ai Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, continuată apoi de alți sportivi, președinți de federații, de mari personalități din administrația publică, mediu politic, juridic sau de afaceri, dar și de artiști. Monica Anghel, Adina Postelnicu de la Trupa Heaven și Alex Vasilache de la Trupa Jukebox, au fost printre cei care și-au manifestat public sustinerea pentru micii campioni. Palmele au fost licitate în cadrul Balului Junior Sport pentru doi juniori talentați.
Organizat de Revista JUNIOR SPORT (editor Asociația Junior Sport) și TRIMA EVENTS (agentie de marketing, PR si evenimente), Balul Junior Sport a avut drept parteneri oficiali Ministerul Educației și Cercetării Științifice și Universitatea de Educație Fizică și Sport București și este susținut de Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua București”, dar și de importante federații sportive din România. Atât Prefectura Municipiului București, cât și Direcția pentru Sport și Tineret din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului s-au numărat printre susținători.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ ÎN 2016:
logo_RODOTEX_rgb_trans