Întreruptă vineri la ora 14:00 din cauza unei pene de curent, etapa de Cupă Mondială la spadă seniori feminin de la Tallin a continuat sâmbătă dimineața cu întrecerile de pe tabloul preliminar de 64. În această fază a concursului, România a avut trei sportive: Amalia Tătăran (CS Dinamo), Raluca Sbîrcia (CSU Craiova) și Greta Vereș (CSA Steaua).
Cele trei au fost eliminate pe tabloul preliminar de 64, în timp ce Claudia Năboiu (CSM Oradea) a părăsit întrecerea din Estonia după grupele preliminare. Rezultatele de sâmbătă ale sportivelor românce au fost următoarele:
Amalia Tătăran – Francesca Bassa (SUA) 14-15
Raluca Sbîrcia – Maria Martinez (Venezuela) 14-15
Greta Vereș – Francesca Boscarelli (Italia) 8-15.
În urma acestor rezultate, cele patru sportive românce au încheiat proba individuală pe următoarele poziții: Amalia Tătăran (CS Dinamo) – locul 69, Greta Vereș (CSA Steaua) – locul 72, Raluca Sbîrcia (CSU Craiova) – locul 82 și Claudia Năboiu (CSM Oradea) – locul 135. Au participat 177 de sportive.
Delegația României este condusă de antrenorul George Epurescu.
Duminică, 23 octombrie, are loc proba pe echipe după următorul program:
Ora 9:00 – start probă pe echipe;
Ora 15:00 – finala mică;
Ora 16:00 – finala mare.
Programul este adaptat după ora României.
Următoarea etapă de Cupă Mondială la spadă seniori feminin, individual și echipe, va avea loc la Suzhou (China), în perioada 11-13 noiembrie 2016.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu toate detaliile evoluțiilor spadasinelor românce la Tallin.