A patra etapă de Cupă Mondială la sabie seniori masculin are loc la acest sfârșit de săptămână, de vineri și până duminică, în perioada 29-31 ianuarie, în orașul italian Padova.
La start s-au înscris 190 de sportivi, iar cinci dintre ei sunt din România. Cei care vor reprezenta țara la întrecerea din Italia sunt: Tiberiu Dolniceanu (CS Dinamo), Alin Badea (CSA Steaua), Ciprian Gălățanu (CS Dinamo), Iulian Teodosiu (CS Dinamo) și Mădălin Bucur (CS Dinamo).
Vineri, 29 ianuarie, în prima zi de concurs vor avea loc calificările, fază la care vor participa patru dintre cei cinci sabreri români. Alin Badea, Ciprian Gălățanu, Iulian Teodosiu și Mădălin Bucur vor intra pe planșe începând cu ora 12:30 în următoarele grupe preliminare:
1.grupa Galatanu 2.grupa Bucur 3.grupa Badea 4.grupa Teodosiu
Tiberiu Dolniceanu, care ocupă locul doi în clasamentul la zi al Cupei Mondiale, este calificat direct pe tabloul principal de 64, de sâmbătă, 30 ianuarie.
Delegația României este condusă de antrenorul Mihai Covaliu.
Programul celor trei zile de concurs de la Padova este următorul:
VINERI, 29 IANUARIE
Ora 12:30 – start grupe preliminare;
SÂMBĂTĂ, 30 IANUARIE
Ora 10:00 – start tablou principal de 64;
Ora 18:00 – finala;
DUMINICĂ, 31 IANUARIE
Ora 10:30 – start probă pe echipe;
Ora 17:30 – finală probă pe echipe.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent LIVE cu evoluția sabrerilor români la Padova.
FOTO: Augusto BIZZI
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ ÎN 2016:
logo_RODOTEX_rgb_trans

 


UPDATE, ora 13:48 – Ciprian Gălățanu și Mădălin Bucur și-au încheiat evoluțiile în grupele preliminare. Cei doi sabreri români au obținut următoarele rezultate:
1.rez Galatanu 2.rez Bucur


UPDATE, ora 16:26 – Alin Badea și Iulian Teodosiu și-au încheiat și ei evoluțiile în grupele preliminare cu următoarele rezultate:
rez Badea rez Teodosiu


UPDATE, ora 16:28 – În urma rezultatelor din grupe, Alin Badea, Ciprian Gălățanu și Iulian Teodosiu s-au calificat mai departe, în tururile preliminare. Mădălin Bucur a încheiat concursul în faza grupelor.


UPDATE, ora 18:56 – Alin Badea și Iulian Teodosiu s-au calificat pe tabloul principal de 64! Alin Badea a avut liber pe tabloul preliminar de 128, iar pe tabloul preliminar de 64 a trecut cu 15-8 de Yuriy Tsap (Ucraina). Iulian Teodosiu a trecut pe tabloul preliminar de 128 de polonezul Damian Dzwoniarski, scor 15-14, iar pe tabloul preliminar de 64 l-a învins pe Artsiom Karabinski (Belarus), scor 15-9.
Pe de altă parte, Ciprian Gălățanu a fost eliminat pe tabloul preliminar de 128 de Boris Savich (Rusia), scor 13-15.
Așadar, sâmbătă, 30 ianuarie, pe tabloul principal de 64, România va avea trei reprezentanți: Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea și Iulian Teodosiu.