Cel mai proaspăt medaliat al scrimeri românești – Silviu Roșu, bronz la floretă masculin cadeți individual la Campionatul European de cadeți și juniori de la Novi Sad – a fost încurajat din tribune luni, 29 februarie, de întreaga familie. Tatăl Valeriu, mama Camelia Elena și fratele Vlad au trăit la maxim ziua de ieri, când Silviu a cucerit cea mai prețioasă medalie a sa de până acum.
Marți, 1 martie, la mai puțin de 24 de ore de la succesul lui Silviu, tatăl Valeriu a povestit pentru site-ul www.frscrima.ro ce a simțit în momentul în care fiul său cel mare a urcat pe podiumul de la Novi Sad.
„Suntem foarte mândri, întreaga familie, că drapelul României s-a aflat pe umerii lui Silviu! Cu atât mai mult cu cât a reușit performanța de a fi în topul floretei masculine europene, înconjurat doar de ruși! Nici acum nu-mi vine să cred! Parcă suntem într-un vis frumos, care nu vrem să se termine! Mulțumim din suflet antrenorilor și Federației Române de Scrimă pentru susținere și pentru încrederea acordată unui copil de doar 16 ani neîmpliniți! Mulțumiri speciale domnului președinte Mihai Covaliu, care s-a aflat luni în permanență la planșe, alături de floretiştii români!”, a spus Valeriu Roșu.
Drumul lui Silviu până pe podiumul de la Novi Sad a fost următorul: tabloul de 128 – liber; tabloul de 64 – 15-13 cu Moritz Lechner (Austria); tabloul de 32 – 15-6 cu Alexandru Pîrva (România); tabloul de 16 – 15-12 cu Anton Ziegon (Germania); tabloul de 8 – 15-9 cu Daniel Giacon (Olanda); semifinale – 7-15 cu Kirill Borodachev (Rusia).
FOTO: arhivă personală
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ ÎN 2016:
logo_RODOTEX_rgb_trans