TVR uneşte Team Romania! Sportivii care pleacă la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 depun jurământul duminică, 11 iulie

Ceea ce, din păcate, pandemia a despărţit, tehnologia aduce împreună: TVR uneşte Team Romania! Duminică, 11 iulie, într-o ediţie specială în direct, TVR 1 prezintă echipa sportivilor care reprezintă România la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Chiar dacă sunt la distanţă unii de alţii, sportivii români sunt uniţi de acelaşi spirit şi gata pentru marea aventură a unei noi ediţii olimpice.

Doar două săptămâni ne mai despart de cea mai mare competiţie sportivă internaţională urmărită de întreaga planetă – Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cei 100 de sportivi care vor reprezenta ţara noastră la mai multe discipline (înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, tir cu arcul, fotbal, judo şi tenis) se află deja izolaţi în cele „patru bule olimpice”, locaţii speciale, conform cerinţelor Comitetului de Organizare.

La TVR 1, duminică, 11 iulie, de la ora 19.00, într-o ediţie specială în direct, sportivii români care ne reprezintă la JO depun jurământul, iar comentatorii televiziunii publice vor pătrunde în premieră în aceste locaţii, pentru a afla care este tonusul lor, cum decurg pregătirile şi care sunt gândurile şi aşteptările lor înaintea plecării la Tokyo.

În studioul TVR, moderatorul Cristian Mîndru va intra în dialog cu invitaţii Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului şi Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Complexul Olimpic „Sydney 2000”, Izvorani, găzduieşte sporturile individuale. Aici sunt în cantonament campioana olimpică Ana Maria Popescu, gimnaştii Larisa Iordache, Marian Drăgulescu, dar şi sportivii de la tenis de masă, scrimă sau box. Alina Alexoi va sta de vorbă cu ei şi îi vom urmări pe Viorel Filimon, Marius Florea, Marian Drăgulescu şi portdrapelul Robert Glinţă citind jurământul.

Marian Drăgulescu, decanul de vârstă al delegaţiei, care se află la cincea ediţie olimpică şi are trei medalii olimpice câştigate – una de argint şi două de bronz la Atena, în 2004 – va citi jurământul din partea sportivilor. Îşi va juca şansa şi la Tokyo 2020.

Din partea antrenorilor va citi jurământul Viorel Filimon, antrenorul echipei feminine de tenis de masă, campioană europeană. În urmă cu o săptămână, Eliza Samara, una dintre jucătoarele Team România, a câştigat medalia de bronz la Campionatul European individual.

Arbitrul de sabie Marius Florea, preşedintele Federaţiei Române de scrimă, este cea de a treia persoană care va depune jurământul. Antrenorul participă la a cincea ediţie de jocuri olimpice. A fost de două ori desemnat cel mai bun arbitru de sabie din lume.

Din Mogoşoaia, de la Centrul Naţional de Fotbal, Costin Deşliu ne prezintă echipa naţională de fotbal a României, iar Monica Bucur se va deplasa la Complexul Sportiv Naţional Snagov, unde se află cea mai numeroasă delegaţie din Team Romania. În baza de pregătire a canotajului sunt izolaţi 36 de sportivi, plus două rezerve, un total de nouă bărci în delegaţie.

În cea de-a patra locaţie, Complexul Sportiv Naţional Poiana Braşov, se va afla reporterul Dorin Chioţea pentru a se întâlni cu reprezentanţii atletismului şi judo-ului.

Duminică, 11 iulie, în direct de la ora 19.00, cu TVR 1 vom face o vizită la toate centrele de pregătire amintite şi vom fi alături de întreaga echipă Team Romania.

Din 23 iulie până în 8 august 2021, TVR oferă telespectatorilor săi Jocurile Olimpice de la Tokyo, ediţia cu numărul treizeci şi doi a Jocurilor Olimpice de vară, cel mai mare eveniment multi-sportiv mondial.