În perioada 16-28 august, orașul chinez Nanjing găzduiește a doua ediție a Jocurilor Olimpice de Vară pentru Tineret, competiție rezervată performerilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani. Comitetul Olimpic și Sportiv Român va trimite la acest eveniment major o delegație alcătuită din 41 de sportivi, 23 de fete și 18 băieți. Printre cei 18 băieți se numără și sabrerul Tudor D. Cucu, sportiv legitimat la CSA Steaua. Tudor s-a clasat în primăvară pe locul cinci în proba de sabie individual la Campionatul Mondial de cadeți și juniori de la Plovdiv (Bulgaria) și a fost între primii patru sportivi din Europa în clasamentul final, fapt ce l-a trimis la Jocurile Olimpice de Vară pentru Tineret. Iar acum e gata de o nouă performanță în China.
Tudor va pleca marți, 12 august, în China alături de delegația României, și va fi însoțit la Nanjing de antrenorul Cârlescu Badea Adrian. „La începutul sezonului nu mă gândeam la calificarea la o asemenea competiție. Pur și simplu am făcut ceea ce am știu și m-am calificat la Nanjing. Și dacă tot plec acolo vreau să cuceresc o medalie. Altfel nu ar avea niciun rost să mai particip. Dacă nu pleci pentru o medalie, nu prea ai șanse de reușită!”, a declarat Tudor Cucu înainte de a pleca spre China.
Tudor va concura la Nanjing duminică, 17 august, alături de următorii sportivi: Yvan Ilyin (Rusia), Marios Giakoumatos (Grecia), Karol Metryka (SUA), Dongiu Kim (Coreea de Sud), Nurlan Kassymov (Kazakhstan), Nika Shengelia (Georgia), Fares Ferjani (Tunisia), Jose Pietro Di Martino (Argentina), Yinghui Yan (China), Mostafa Ayman (Egipt), Bandar Alshamlan (Kuweit), Danish Anaqi Muhammad (Brunei), Hasan Majeed Al-Musawi Muradha (Iraq).
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția lui Tudor D. Cucu la Nanjing.