Capitala Slovaciei, Bratislava, a găzduiet duminică, 29 noiembrie, a patra etapă de Cupă Mondială la floretă juniori feminin individual din sezonul 2015-2016.
La startul întrecerii s-au înscris 149 de sportive, iar printre ele s-au numărat și patru floretiste românce. Cele care au reprezentat România la concursul din Slovacia au fost: Mălina Călugăreanu (CSA Steaua), Maria Boldor (CSA Steaua), Ana Boldor (CSU Poli Timișoara) și Laura Vîrgă (CSU Poli Timișoara).
Cel mai bun rezultat al delegației României a fost obținut de către Maria Boldor. Legitimată la CSA Steaua, Maria a ocupat locul întâi la capătul unui parcurs perfect. Drumul Mariei Boldor spre prima treaptă a podiumului întrecerii de la Bratislava a fost următorul: tabloul de 128 – 15-8 cu Tatiana Yu Rong Wong (Singapore); tabloul de 64 – 15-10 cu Beatrice Argenti (Italia); tabloul de 32 – 15-6 cu Marie Soriano (Franța); tabloul de 16 – 15-9 cu Morgan Partridge (SUA); tabloul de 8 – 15-8 cu Serena Rossini (Italia); semifinale – 15-11 cu Marta Martyanova (Rusia); finala – 15-12 cu Flora Pasztor (Ungaria).
Celelalte sportive din România au încheiat concursul de la Bratislava pe următoarele poziții: Mălina Călugăreanu (CSA Steaua) – locul 53, Ana Boldor (CSU Poli Timișoara) – locul 77, Laura Vîrgă (CSU Poli Timișoara) – locul 99.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans