Pentru Tiberiu Dolniceanu sezonul 2013-2014 a fost unul bun. În ciuda accidentărilor de la glezne, Tibi a reușit să aducă României singura medalie la Campionatul Mondial de la Kazan (bronz la individual în proba de sabie) și a urca în primăvară pentru prima dată pe locul întâi în clasamentul Cupei Mondiale. Pentru sezonul 2014-2015, Dolniceanu își propune două medalii: și la Europene și la Mondiale.

S-a încheiat încă un an competițional. Cum l-ai caracteriza?
Pe plan individual a fost un an cât de cât bun, având în vedere și accidentările care le-am avut.

Care sunt plusurile și minusurile acestui sezon?
Aici vreau să mă gândesc doar la plusuri: încrederea în propriile forțe e din ce în ce mai mare!

Ți-ai dorit foarte mult o medalie la individual la Mondiale, lucru care s-a și întâmplat. Puteai obține mai mult decât bronz?
M-am simțit foarte bine în cantonament și eram pregătit de Mondiale. Acum nu mai rămânea decât să vină concursul… Puteam obține și mai mult, dar rusul a venit după aproape un an în care nu a fost la concursuri!

De ce crezi că echipa masculină de sabie nu a urcat pe podium la Europene și la Mondiale?
Probabil că încă mai e de muncă.

Ce ar trebui schimbat pentru a avea un sezon mai bun?
Nu pot vorbi eu despre asta. Domnul Mihai Covaliu este cel mai în măsură să spună ce trebuie schimbat. Dânsul ne știe pe fiecare în parte, cu toate lucrurile bune și mai puțin bune.

Ce îți propui pentru sezonul 2014-2015?
În primul rând vreau să fiu sănătos ca să mă pot bucura de fiecare concurs. Apoi, desigur, țintesc câte o medalie la Europene și la Mondiale.