Fostul campion mondial la sabie, Rareș Dumitrescu a trăit un moment special joi, 26 iunie, când și-a inaugurat Sala “Sport DR”. Aflată în Brașov, pe strada Morii, numărul 38, Sport DR aduce un concept nou în România.
Rareș Dumitrescu și echipa sa de colaboratori a adus pentru prima dată în țara noastră MihaBodytec II. Proiectat și fabricat după cele mai înalte standarde din Germania, aparatul Miha Bodytec este o premieră mondială inovativă, fiind un aparat de antrenament prin Electro Stimulare a Musculaturii (EMS). S-a demonstrat prin studii stiintifice faptul că produce efecte vizibile și tangibile într-o perioadă scurtă de timp.
La deschiderea sălii a fost prezentă joi după-amiaza și echipa de sabie seniori a României, care se pregătește în aceste zile în Poiana Brașov pentru participarea la Campionatul Mondial de la Kazan, Rusia (15-23 iulie). Mai mult, Mihai Covaliu și Tiberiu Dolniceanu au încercat aparatul Miha Bodytec și i-au urat success lui Rareș Dumitrescu în noua activitate.

Miha Bodytec poate fi folosit atât de sportivii de performanță, cât și în scopuri terapeutice

Echipamentul Miha Bodytec este compus dintr-un panou de control de mărimea unui laptop conectat la o vestă care are electrozi încorporați. Sistemul modular este completat cu o curea pentru fesă și electrozi speciali pentru picioare și brate.
Prin intermediul electrozilor grupele musculare cu care dorește să lucreze utilizatorul precum și grupele corespondente sunt stimulate în mod simultan activând și musculatura adâncă. Cele zece perechi de electrozi pot stimula toate grupele musculare ale corpului în acelasi timp.
Aparatul Miha Bodytec poate fi utilizat atât în cazul sportivilor de performantă cât și pentru scopuri terapeutice, lărgind astfel opțiunile de antrenament și terapie pentru profesioniști. Echipamentul EMS poate fi utilizat în pozitii statice, de către persoane cu probleme locomotorii, pentru creșterea forței muscular, dar și în poziții dinamice cu mișcări specifice de antrenament sau împreună cu biciclete eliptice sau alte aparate mecanice de antrenament, reducând astfel timpul în care se obțin rezultate și îmbunătățind performanțele. Datorită nivelului redus de tensionare, spre deosebire de metodele de antrenament convenționale, Miha Bodytec nu afectează inima și încheieturile, fiind sigur și mai eficient decât alte tipuri de echipamente similare de electro stimulare de pe piață.
Mai multe amănunte despre aparatul aparatul Miha Bodytec, dar și spre toate serviciile oferite de Sala “Sport DR” puteți afla AICI.

DSC_5541 DSC_5552 DSC_5556 DSC_5562 DSC_5565 DSC_5568

DSC_5566 DSC_5580 DSC_5581 DSC_5582 DSC_5585 DSC_5587 DSC_5591 DSC_5597 DSC_5605 DSC_5609 DSC_5612 DSC_5617 DSC_5627 DSC_5629 DSC_5632 DSC_5634 DSC_5638 DSC_5639