În capitala Uzbekistanului s-a disputat un turneu feminin de Cupă Mondială la sabie juniori. România a fost prezentă cu cinci sportive: Alexandra Mitruș, Ilinca Pantiș, Amalia Stan, Denisa Șerban și Andreea Serbănoiu. Toate tricolorele au trecut de prima fază a competiției, cea a grupelor și au intrat pe tabloul principal.

Ilinca Pantiș a învins-o în primul tur pe localnica Nargiza Jaksybaeva (15-11), iar în optimi a trecut de o altă sabreră din Uzbekistan, Gulistan Perdibaeva, cu 15-14. În sferturile de finală, Ilinca a dispus de Tulkinoy Bekbaulieva (Uzbekistan), cu 15-10, iar în semifinale a trecut tot de o localnică, Luisa Fernanda Herrera Lara, cu 15-13.

În finală, Ilinca Pantiș a cedat cu 4-15 la turcoaica Nisanur Erbil, sportiva noastră rămânând cu medalia de argint a competiției.

Denisa Șerban a învins-o pe kazaha Margarita Sablina (15-9) în primul tur. Denisa s-a calificat și în sferturi după o victorie obținută în fața uzbecei Ayakoz Jumamuratova, cu 15-13. În sferturi, Denisa Șerban a pierdut la turcoaica Nisanur Erbil (6-15) și a încheiat concursul pe locul 6.

Amalia Stan s-a calificat în turul secund – cu o victorie, 15-11, la Nargiza Kongradbaeva (Uzbekistan). În turul al doilea Amalia a pierdut greu la Nil Gungor (Turcia), cu 14-15.

Alexandra Mitruș s-a calificat în turul secund după victoria reușită în fața kazahei Kaisha Zhanybek (15-8) și a fost eliminată în optimi de australianca Veronika Vasileva (3-15).

Andreea Șerbănoiu a fost eliminată în primul tur, de către turcoaica Damla Demirkol, 13-15.

La final, Amalia Stan a fost a 15-a, Alexandra Mitruș s-a clasat pe 16, iar Andreea Șerbănoiu pe 20.