Tiberiu Dolniceanu a cucerit marți, 23 iunie, medalia de argint în proba de sabie masculin individual la Jocurile Europene Baku 2015, un succes care-i dă încredere în vederea participării la Campionatele Mondiale de la Moscova, din luna iulie a acestui an.
Miercuri, la mai puțin de 24 de ore de la finala de la Baku, Tiberiu Dolniceanu a declarat că nu e mulțumit de modul în care a tras, dar, pe de altă parte, e fericită că a reușit să urce pe podium.
„Nu a fost un concurs greu, dar nici ușor nu îl pot considera. Trebuia să fiu atent doar la ceea ce fac eu. Acest concurs reprezintă practic începutul pregătirii pentru Campionatul Mondial de la Moscova, de luna viitoare. Medalia mă ajută foarte mult la moral. Nu prea mi-a plăcut cum am tras, dar mi-am dorit foarte mult să cuceresc o medalie și sunt fericit că am reușit”, a declarat Tiberiu Dolniceanu pentru www.frscrima.ro.
Legitimat la CS Dinamo, Tiberiu a avut următorul parcurs în proba de sabie masculin individual: tabloul de 32 – 15-5 cu Azar Taghyiev (Azerbadjan); tabloul de 16 – 15-10 cu James Honeybone (Marea Britanie); tabloul de 8 – 15-10 cu Boris Savich (Rusia); semifinale – 15-11 cu Luigi Miracco (Italia); finală – 10-15 cu Andriy Yagodka (Ucraina).
FOTO: Augusto Bizzi
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans