În noaptea de luni spre marți, 5 spre 6 octombrie, are loc proba de spadă feminin individual la Jocurile Militare Mondiale de la Mungyeong (Coreea de Sud).
În această probă, care va începe la ora 4:50, ora României, vor trage 31 de sportive, iar trei sunt din țara noastră. Este vorba de Simona Gherman, Simona Pop și Anca Măroiu, toate de la CSA Steaua. Ele vor intra în concurs în următoarele grupe preliminare:
1.grupa Simona Gherman
2.grupa Simona Pop
3.grupa Anca Maroiu
La finalul grupelor, toate sportivele vor urca pe un tablou incomplet de 32, de eliminare directă.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția spadasinelor românce la Mungyeong (Coreea de Sud).
Jocurile Mondiale Militare este o competiţie organizată de Consiliul Internaţional al Sportului Militar (CISM) şi reuneşte aproximativ 8.700 de participanţi din 110 ţări, care se întrec în 24 discipline sportive.
Consiliul Internaţional al Sportului Militar este a doua organizație sportivă din lume ca mărime, după Comitetul Internațional Olimpic, având 133 de ţări membre. Înfiinţat în 1948, la Nice (Franţa), CISM este o organizaţie sportivă internaţională alcătuită din forţele armate ale naţiunilor membre acceptate de Adunarea Generală, autoritate supremă a CISM. Obiectivele urmărite de către CISM sunt sintetizate prin motto-ul organizaţiei „Prietenie prin sport” („Friendship trough sport”) şi prin recunoaşterea CISM de către ONU ca partener în menţinerea păcii şi a stabilităţii în zonele cu risc ridicat de conflict. Precedentele editii ale Jocurilor Mondiale Militare s-au desfasurat la Roma (1995), Zagreb (1999), Catania (2003), Hyderabad (2007) si Rio de Janeiro (2011).
În continuare, programul scrimerelor românce la Jocurile Mondiale Militare de la Mungyeong este următorul:
MARȚI, 6 OCTOMBRIE
Ora 4:50 – spadă feminin individual;
JOI, 8 OCTOMBRIE
Ora 4:00 – floretă feminin echipe;
VINERI, 9 OCTOMBRIE
Ora 4:50 – spadă feminin echipe.
Programul de mai sus este adaptat după ora României.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans