În noaptea de luni spre marți, 5 spre 6 octombrie, a început proba de spadă feminin individual la Jocurile Militare Mondiale de la Mungyeong (Coreea de Sud).
În această probă, care a început la ora 4:50, ora României, trag 31 de sportive, iar trei sunt din țara noastră. Este vorba de Simona Gherman, Simona Pop și Anca Măroiu, toate de la CSA Steaua. Ele au intrat în concurs în grupele preliminare, acolo unde au înregistrat următoarele rezultate:
1.rez Simona Gherman
2.rez Simona Pop
3.rez Anca Maroiu
În continuare, în eliminările directe, cele trei spadasine din România au avut următoarele rezultate:
TABLOUL DE 32
Simona Gherman – liber
Simona Pop – liber
Anca Măroiu – Elin Wikstrom (Suedia) 15-8
TABLOUL DE 16
Simona Gherman – Rayssa Costa de Oliveira (Brazilia) 15-12
Simona Pop – Anca Măroiu 15-14.
Jocurile Mondiale Militare este o competiţie organizată de Consiliul Internaţional al Sportului Militar (CISM) şi reuneşte aproximativ 8.700 de participanţi din 110 ţări, care se întrec în 24 discipline sportive.
Consiliul Internaţional al Sportului Militar este a doua organizație sportivă din lume ca mărime, după Comitetul Internațional Olimpic, având 133 de ţări membre. Înfiinţat în 1948, la Nice (Franţa), CISM este o organizaţie sportivă internaţională alcătuită din forţele armate ale naţiunilor membre acceptate de Adunarea Generală, autoritate supremă a CISM. Obiectivele urmărite de către CISM sunt sintetizate prin motto-ul organizaţiei „Prietenie prin sport” („Friendship trough sport”) şi prin recunoaşterea CISM de către ONU ca partener în menţinerea păcii şi a stabilităţii în zonele cu risc ridicat de conflict. Precedentele editii ale Jocurilor Mondiale Militare s-au desfasurat la Roma (1995), Zagreb (1999), Catania (2003), Hyderabad (2007) si Rio de Janeiro (2011).
În continuare, programul scrimerelor românce la Jocurile Mondiale Militare de la Mungyeong este următorul:
JOI, 8 OCTOMBRIE
Ora 4:00 – floretă feminin echipe;
VINERI, 9 OCTOMBRIE
Ora 4:50 – spadă feminin echipe.
Programul de mai sus este adaptat după ora României.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția spadasinelor românce la Mungyeong (Coreea de Sud).
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans


UPDATE, ora 9:40 – Pe tabloul de 8, care se trage de la ora 9:45, ora României, Simona Pop și Simona Gherman au următorul program:
Simona Gherman – Anna Sivkova (Rusia)
Simona Pop – Tatiana Gudkova (Rusia).


UPDATE, ora 10:15 – Simona Pop și Simona Gherman au fost eliminate pe tabloul de 8 după următoarele dispute:
Simona Gherman – Anna Sivkova (Rusia) 9-10
Simona Pop – Tatiana Gudkova (Rusia) 13-15.


UPDATE, ora 12:41 – În urma evoluțiilor de azi, cele trei spadasine din România au încheiat concursul individual din cadrul Jocurilor Mondiale Militare de la Mungyeong pe următoarele poziții: Simona Gherman – locul 5, Simona Pop – locul 8 și Anca Măroiu – locul 11. Medalia de aur a fost cucerită de către Anna Sivkova (Rusia), care a dispus în finală de Tatiana Andriushina (Rusia), scor 8-7.
Clasamentul final complet în proba de spadă feminin individual arată astfel:
clasament final spada fete individual JMM 2015