Localitatea Mungyeong (Coreea de Sud) găzduiește în perioada 2-11 octombrie cea de-a șasea ediţie a Jocurilor Mondiale Militare.
Competiţia este organizată de Consiliul Internaţional al Sportului Militar (CISM) şi reuneşte aproximativ 8.700 de participanţi din 110 ţări, care se vor întrece în 24 discipline sportive.
România este reprezentată în Coreea de Sud de 23 de sportivi militari, iar printre ei se numără și șase scrimere. Este vorba de 
Anca Măroiu, Simona Gherman, Simona Pop (toate la spadă), Maria Udrea, Maria Boldor-Boghiță, Mălina Călugăreanu (toate la floretă).
Primele care au intrat în concurs au fost floretistele Maria Udrea, Maria Boldor-Boghiță și Mălina Călugăreanu. Sportivele noastre au trecut cu bine de grupe, iar apoi au fost eliminate pe tabloul de 16 și au terminat concursul pe următoarele poziții: Mălina Călugăreanu – locul 9, Maria Boldor-Boghiță – locul 13, Maria Udrea – locul 14.
În grupele preliminare, cele trei floretiste din România au avut următoarele rezultate:
1.grupa Boldor Maria
2.grupa Udrea Maria
3.grupa Malina Calugareanu
TABLOUL DE 16
Maria Boldor – Inna Deriglazova (Rusia) 6-15
Mălina Călugăreanu – Martyna Synoradzka (Polonia) 3-15
Maria Udrea – Carolina Erba (Italia) 7-15
Au participat 23 de sportive din 11 țări.
Clasamentul final al probei de floretă feminin individual arată astfel:
clasament floreta fete Jocuri Mondiale Militare Coreea 2015
Consiliul Internaţional al Sportului Militar este a doua organizație sportivă din lume ca mărime, după Comitetul Internațional Olimpic, având 133 de ţări membre. Înfiinţat în 1948, la Nice (Franţa), CISM este o organizaţie sportivă internaţională alcătuită din forţele armate ale naţiunilor membre acceptate de Adunarea Generală, autoritate supremă a CISM. Obiectivele urmărite de către CISM sunt sintetizate prin motto-ul organizaţiei „Prietenie prin sport” („Friendship trough sport”) şi prin recunoaşterea CISM de către ONU ca partener în menţinerea păcii şi a stabilităţii în zonele cu risc ridicat de conflict. Precedentele editii ale Jocurilor Mondiale Militare s-au desfasurat la Roma (1995), Zagreb (1999), Catania (2003), Hyderabad (2007) si Rio de Janeiro (2011).
În continuare, programul scrimerelor românce la Jocurile Mondiale Militare de la Mungyeong este următorul:
MARȚI, 6 OCTOMBRIE
Ora 4:50 – spadă feminin individual;
JOI, 8 OCTOMBRIE
Ora 4:00 – floretă feminin echipe;
VINERI, 9 OCTOMBRIE
Ora 4:50 – spadă feminin echipe.
Programul de mai sus este adaptat după ora României.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția scrimerelor românce la Jocurile Mondiale Militare de la Mungyeong.
FOTO: Florin Gheorghe
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans