În perioada 16-18 mai, la Rio de Janeiro (Brazilia) va avea loc a șaptea etapă de Cupă Mondială la spadă senioare din 2014. Cu această ocazie va reveni pe planșe în concursurile internaționale Simona Gherman. Retrasă temporar din activitate după Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, Simona s-a întors în urmă cu o lună și jumătate la antrenamente cu echipa condusă de pe margine de Octavian Zidaru. Mai întâi, sportiva în vârstă de 29 de ani va trage în perioada 9-11 mai la Campionatele Naționale, iar apoi se va deplasa la Rio.
Ultima etapă de Cupă Mondială la care a fost prezentă Simona Gherman a fost cea de la Leipzig (Germania), pe 29 iunie 2012, când s-a clasat pe locul 35.
După etapa de Cupă Mondială de la Rio, unde va trage atât la individual cât și la echipe, Simona Gherman ca concura în perioada 22-23 mai la Grand Prix-ul de la Havana (Cuba).
În Brazilia, România va fi reprezentată de Ana Maria Brânză, Simona Pop, Simona Gherman și Maria Udrea, iar la Havana vor concura doar Ana Maria Brânză, Simona Pop și Simona Gherman. Fetele sunt pregătite de antrenorul Octavian Zidaru.