Orașul sârb Novi Sad găzduiește în perioada 29 februarie – 9 martie o nouă ediție a Campionatului European de scrimă pentru cadeți și juniori. Luni, 29 februarie, au loc primele două probe – floretă masculin și sabie feminin individual la cadeți – iar România va avea cele dintâi emoții.
De la ora 10:00 are loc proba de floretă masculin cadeți individual, iar de la ora 14:30 se va trage în proba de sabie feminin cadeți individual.
99 de sportivi din întreaga Europă se vor duela de la ora 10:00 în proba de floretă masculin cadeți individual, iar patru sunt din România: Silviu Roșu (CSA Steaua), Cristian Cândescu (CSA Steaua), Alexandru Pîrva (CSA Steaua), Alexandru Sîrb (CSA Steaua). La finalul grupelor preliminare, 78 de sportivi vor avansa mai departe în concurs, pe un tablou incomplet de 128, de eliminare directă.
Silviu Roșu, Cristian Cândescu, Alexandru Pîrva și Alexandru Sîrb vor trage în următoarele grupe preliminare:
1.grupa Pirva 2.grupa Rosu 3.grupa Sirb 4.grupa Candescu
Programul complet al primei zile de la Campionatul European de scrimă pentru cadeți și juniori de la Novi Sad este următorul:
Ora 10:00 – Floretă masculin cadeți individual;
Din România: Silviu Roșu, Cristian Cândescu, Alexandru Pîrva, Alexandru Sîrb;
Ora 14:30 – Sabie feminin cadeți individual;
Din România: Andreea Lupu, Sabina Martiș, Ioana Radu, Ana Maria Ciobanu;
Ora 19:30 – Ceremonia de deschidere a Campionatului European de scrimă pentru cadeți și juniori.
Site-ul www.frscrimă.ro vă va ține la curent LIVE cu evoluția scrimerilor români la Novi Sad.
FOTO: Augusto BIZZI
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ ÎN 2016:
logo_RODOTEX_rgb_trans


UPDATE, ora 12:01 – Silviu Roșu, Cristian Cândescu, Alexandru Pîrva și Alexandru Sîrb și-au încheiat evoluțiile în grupele preliminare cu următoarele rezultate:
rezultate Candescu rezultate Pirva rezultate Rosu rezultate Sirb


UPDATE, ora 12:59 – În urma evoluțiilor din grupe, Silviu Roșu, Cristian Cândescu și Alexandru Pîrva s-au calificat direct pe tabloul principal de 64, iar Alexandru Sîrb a fost eliminat! Silviu Roșu, Cristian Cândescu și Alexandru Pîrva vor trage în 64 după următorul program:
Ora 13:00 – Cristian Cândescu – Yigit Ali Dortbudak (Turcia)
Ora 13:40 – Silviu Roșu – Moritz Lechner (Austria)
Ora 13:30 – Alexandru Pîrva – Rafail Apostolos Soulios (Grecia).


UPDATE, ora 14:04 – Cristian Cândescu s-a calificat pe tabloul de 32, după ce a trecut în 64 de Yigit Ali Dortbudak (Turcia), scor 15-9.


UPDATE, ora 14:15 – Silviu Roșu și Alexandru Pîrva s-au calificat și ei pe tabloul de 32 după următoarele rezultate:
Silviu Roșu – Moritz Lechner (Austria) 15-13
Alexandru Pîrva – Rafail Apostolos Soulios (Grecia) 15-12.
România va avea astfel trei sportivi pe tabloul de 32, care vor trage după următorul program:
Ora 14:00 – Cristian Cândescu – Tamas Mendrey (Ungaria)
Ora 14:20 – Silviu Roșu – Alexandru Pîrva.


UPDATE, ora 14:48 – Silviu Roșu l-a învins pe tabloul de 32 pe Alexandru Pîrva, scor 15-6, și s-a calificat pe tabloul de 16.


UPDATE, ora 14:59 – Cristian Cândescu s-a calificat și el pe tabloul de 16, după ce a trecut în 32 de Tamas Mendrey (Ungaria), scor 15-11. Astfel, Silviu Roșu și Cristian Cândescu vor evolua astfel pe tabloul de 16:
Cristian Cândescu – Vladislav Mylnikov (Rusia)
Sivliu Roșu – Anton Ziegon (Germania).


UPDATE, ora 15:40 – Cristian Cândescu a fost eliminat pe tabloul de 16, după ce a cedat în duelul cu Vladislav Mylnikov (Rusia), scor 7-15.


UPDATE, ora 16:08 – Silviu Roșu s-a calificat pe tabloul de 8, după ce a trecut în 16 de Anton Ziegon (Germania), scor 15-12. Pentru un loc în semifinale, și implicit pentru o medalie, sportivul de la CSA Steaua se va duela cu Daniel Giacon (Olanda).


UPDATE, ora 16:45 – Silviu Roșu s-a calificat în semifinale și a adus prima medalie pentru România la Novi Sad. În 8, Silviu a trecut de Daniel Giacon (Olanda), scor 15-9.


UPDATE, ora 17:26 – Silviu Roșu se va duela pentru un loc în finală cu rusul Kirill Borodachev. În a doua semifinală se vor duela alți doi ruși: Vladislav Mylnikov și Anton Borodachev.


UPDATE, ora 20:36 – Silviu Roșu a fost învin în prima semifinală de rusul Kirill Borodachev, scor 7-15, și va trebui să se mulțumească cu medalia de bronz.


UPDATE, ora 21:15 – În a doua semifinală, între doi ruși, Anton Borodachev l-a învins cu 15-9 pe Vladislav Mylnikov. Astfel, finala va fi între Kirill Borodachev și Anton Borodachev!


UPDATE, ora 21:41 – Kirill Borodachev l-a învin în finală pe Anton Borodachev, scor 15-7, și a cucerit medalia de aur în proba de floretă masculin cadeți individual de la Campionatul European de la Novi Sad.