Ziua a doua a etapei de Cupă Mondială de spadă seniori feminin de la Buenos Aires a programat sâmbătă, de la ora 14:00, duelurile de pe tabloul principal de 64. În această fază a concursului, România a fost reprezentată de patru sportive: Ana Maria Popescu (CSA Steaua), Simona Gherman (CSA Steaua), Loredana Dinu (CS Dinamo) și Amalia Tătăran (CS Dinamo). Dacă Ana Maria Popescu s-a calificat direct pe tabloul principal de 64 grație poziției pe care o ocupă în clasamentul la zi al Cupei Mondiale (n.r – locul 4), celelalte trei spadasine românce au avut de trecut vineri, 12 februarie, de faza calificărilor. Simona Pop este și ea prezentă la Buenos Aires, dar a fost eliminată din concursul individual pe tabloul preliminar de 64.
Cel mai bun rezultat al delegației României în concursul individual a fost obținut de către Simona Gherman. Legitimată la CSA Steaua, Simona s-a oprit în semifinale la Buenos Aires și a cucerit medalia de bronz după următorul parcurs: tabloul de 64 – 15-13 cu Lyubov Shutova (Rusia); tabloul de 32 – 15-14 cu Erika Kirpu (Estonia); tabloul de 16 – 15-12 cu Nathalie Moellhausen (Brazilia); tabloul de 8 – 15-7 cu Britta Heidemann (Germania); semifinale – 10-15 cu Irina Embrich (Estonia).
Celelalte sportive din România au încheiat proba individuală de la Buenos Aires pe următoarele locuri: Ana Maria Popescu (CSA Steaua) – locul 10, Amalia Tătăran (CS Dinamo) – locul 20, Loredana Dinu (CS Dinamo), Simona Pop (CSA Steaua) – locul 72. Au participat 155 de sportive.
Podiumul probei individuale de la Buenos Aires arată astfel: 1. Violetta Kolobova (Rusia), 2. Irina Embrich (Estonia), 3. Simona Gherman (România) și Emma Samuelsson (Suedia).
Duminică, 14 februarie, are loc proba pe echipe după următorul program:
Ora 14:00 – start tabloul de 32 în proba pe echipe;
Ora 20:00 – finala mică și finala mare în proba pe echipe.
Programul este adaptat după ora României.
Următoarele etape de Cupă Mondială din sezonul 2015-2016 sunt:
18-20 martie 2016 – Budapesta (Ungaria)
22-23 aprilie 2016 – Rio de Janeiro (Brazilia)
20-22 mai 2016 – Legnano (Italia).
În 2016, Campionatul European de scrimă pentru seniori are loc la Torun (Polonia), în perioada 20-25 iunie.
Probele de scrimă de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016 au loc în perioada 8-14 august.

SISTEMUL DE CALIFICARE LA JOCURILE OLIMPICE DE LA RIO PENTRU SCRIMĂ

În cazul armelor care se dispută fără proba pe echipe, adică floreta feminin și sabie masculin, sunt calificați:
– primii 14 sportivi din clasamentul oficial ajustat (COA) individual;
– primii 8 sportivi din COA zonal la individual;
– 10 sportivi calificați prin turnee zonale de calificare, deschise doar țărilor fără sportiv calificat prin unul dintre criteriile precedente, câte unul pentru fiecare țară și la fiecare armă.
O țară nu poate în nici un caz să califice mai mult de doi sportivi la fiecare armă.
În cazul armelor care se dispută cu proba pe echipe, sunt calificați:
A) – pe echipe:
1. primele patru țări din COA pe echipe (câte trei sportivi pentru fiecare echipă);
2. cea mai bine țară clasată din fiecare continent, sub rezerva că se află printre primele 16 din COA global – dacă un continent nu este reprezentat, țara următoare din COA se califică, independent de continent.
B) – la individual:
1. cei 24 sportivi calificați pe echipe;
2. primii 7 sportivi din COA zonal la individual (doi pentru Europa, doi pentru America de Nord și America de Sud, doi pentru Asia-Oceania, unul pentru Africa) câte unul pentru fiecare țară;
3. patru calificați prin turnee zonale de calificare, deschise doar țărilor fără sportiv calificat prin unul dintre criteriile precedente, câte unul pentru fiecare țară și la fiecare armă.
O țară nu poate în nici un caz să califice mai mult de trei sportivi la fiecare armă.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent LIVE cu evoluția spadasinelor românce la Buenos Aires.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ ÎN 2016:
logo_RODOTEX_rgb_trans