Sala de scrimă Floreasca din Bucureşti a găzduit în perioada 20-23 martie o nouă ediţie a Campionatelor Naţionale de spadă pentru tineret, feminin şi masculin, individual şi pe echipe. Fără nicio excepţie, cele patru probe au fost câştigate de spadasinii din Craiova. Titlurile individuale au venit celor de la LPS Craiova, în timp ce aurul în probele pe echipe a fost împărţit între CSM Craiova şi CSU Craiova.

poza 11

Totul a început joi, 20 martie, cu proba de spadă masculin individual, care a fost câştigată de Ovidiu Pîrvuleasa (foto sus, în stânga), de la LPS Craiova. Olteanul a avut o zi perfectă şi după ce a ajuns fără probleme pe tabloul de opt, i-a eliminat pe următorii în ultimele trei dueluri: Valentin Blăgniceanu (LPS Craiova), scor 15-9 în sferturi, Tatian Bolboceanu (CSM Craiova), scor 15-14 în semifinale, şi Lucian Ciovică (CSM Oradea), scor 15-9, în marea finală. Medaliile de bronz le-au revenit lui Tatian Bolboceanu (CSM Craiova) şi Ştefăniţă Vîlceanu (CSU Craiova).

csm Craiova

Concursul masculin pe echipe a revenit deloc de la CSM Craiova (foto sus). În finala mare, CSM Craiova a trecut cu 45-34 de LPS Craiova 1, campioana de anul trecut, iar bronzul a revenit celor de la CSU Craiova, după 45-23 cu UNEFS București 3.

claudia naboiu

Al doilea titlu pentru LPS Craiova la Campionatele Naţionale de spadă pentru tineret a fost adus de Claudia Năboiu (foto sus), în concursul individual feminine. Claudia a învins-o în finală pe Cezara Constantin (LPS Craiova), scor 15-14, iar medaliile de bronz le-au revenit celor două învinse din semifinale: Adela Danciu (CSA Steaua) și Greta Vereș (CSA Steaua).

csu craiova cu mircea alecu, alice tudor, diana donoiu si ale alexandra

În fine, duminică, 23 martie, în ultima probă din cadrul Campionatului Naţional de spadă tineret: echipe feminin. Cele mai bune opt echipe din România și-au încrucișat săbiile, iar învingătoare a ieșit CSU Craiova (foto sus), care a trecut în marea finală de CSA Steaua1 București, scor 45-38. Medaliile de bronz au fost cucerite de  LPS Craiova1, după 45-26 în finala mică cu Olimpia București.