Nu a fost o zi bună pentru sportivii români astăzi, la Torun! În competiția masculină nici unul dintre cei patru tricolori (Vlad Roșu, Alexandru Sîrb, Mădălin Chirnogeanu, Alexandru Pîrva) nu a reușit să treacă de faza grupelor.

La fete, situația a fost inversă. Toate cele patru floretiste tricolore au ajuns pe tabloul de 128. Dintre ele, Andreea Gheorghe a fost eliminată în primul tur de către Anabella Acurero Gonzalez (Venezuela), în fața căreia a cedat cu 10-15.

Alte două fete au fost eliminate pe tabloul de 64. Anca Săveanu a trecut de Anna Szantay (Ungaria), cu 15-13, dar a pierdut cu 12-15 la Serena Puglia (Italia), iar Teodora Sîrbu a învins-o pe Sophia Sanchez (Venezuela), cu 15-5, însă a fost învinsă de Tianji Lukins (Australia), cu 15-5.

Cel mai lung parcurs l-a avut, astăzi, Rebeca Cândescu. Ea a eliminat-o pe singaporeza Denyse Wan Jing Chan, cu 15-4, calificându-se apoi pentru 16-imi după victoria obținută cu britanica Teagan Williams-Stewart (15-11). Drumul Rebecăi s-a oprit însă în 16-imi, unde a pierdut cu 8-15 în fața americancei May Tieu.

Mâine intră în concurs floretiștii cadeți, băieți și fete.

Foto: FIE/Bizzi Team

T