Budapesta – Cupa Mondială Zarandi Csaba – spadă, echipe masculin

Echipa României (Matei Cîdu, George Dragomir, Iulian Teodosiu, Răzvan Ursachi) a intrat în luptă încă din primul tur al tabloului principal de la Budapesta, întâlnind echipa din Kazahstan, în 16-imi. A fost o victorie cu 45-30, care nu a ridicat multe probleme team-ului tricolor. În optimi a urmat echipa Franței. Meciul a fost echilibrat, la cârma lui trecând pe rând ambele echipe. În releul al șaselea însă Iulian Teodosiu l-a învins cu 6-1 pe Jean-Philippe Patrice și România a pus pe tabelă un avantaj care i-a folosit până la ultimele asalturi. Tricolorii s-au impus la limită, 45-44, și s-au calificat în sferturi. Aici a fost un meci destul de ușor cu Statele Unite, în care băieții noștri au învins cu 45-24. Semifinalele au adus un adversar dificil, echipa Coreei de Sud, care s-a și calificat în ultimul act, învingându-ne cu 45-30. De altfel sud-coreenii au și câștigat întrecerea de la Budapesta, după ce au dispus de Germania, în finală, cu 45-44.

Echipa României a disputat finala pentru bronz, unde a pierdut în fața Ungariei, scor 38-45, clasându-se pe locul 4.

Premierea celor trei echipe clasate pe podium a fost făcută de președinții federaților naționale din România – Marius Florea, Italia – Paolo Azzi și Ungaria – Csampa Zsolt.

 

Gerevich-Kovacs-Karpati – Cupa Mondială sabie masculin individual – Budapesta

Iulian Teodosiu a fost calificat direct pe tabloul principal. Dintre ceilalți șapte sabreri tricolori prezenți la start, Codrin Cozmuleanu nu a reușit să treacă de faza grupelor, iar Alexandru Zmău, cu cinci victorii din șase meciuri disputate în grupa sa, s-a calificat pentru tabloul principal.

Pe tabloul preliminar am avut un duel românesc în primul tur, acolo unde s-au înfruntat frații Dragomir. Câștig de cauză a avut fratele mai mare, George, victorios cu 15-7 în fața lui Eduard. În turul următor, George Dragomir a fost învins de italianul Luca Fioretto, cu scorul 15-8.

Matei Cîdu a trecut de primul tur, unde l-a învins pe maghiarul Endre Marcell Banyay (15-8), dar a fost eliminat în turul al doilea, cedând greu la chinezul Chenpeng Sheng (14-15).

Răzvan Ursachi și Rareș Ailinca și-au întrecut adversarii din primul tur, întâlnindu-se apoi în turul secund. Răzvan a dispus de turcul Enver Yildirim (15-11), iar Rareș de britanicul Nicholas Howes (15-8). Al doilea „meci al românilor” de la Budapesta a fost câștigat de Rareș Ailinca, victorie cu 15-12 și calificare pe tabloul principal.

Tabloul principal a început cu trei români calificați.Alexandru Zmău l-a învins în primul tur pe francezul Baptiste Dubarry, cu 15-8, pierzând în turul al doilea, cu 13-15 la multiplul campion olimpic și mondial, sudcoreeanul Gu Bongil.

Rareș Ailinca a trecut și el de turul întâi, unde l-a învins cu 15-12 pe italianul Michele Gallo, fiind eliminat în turul secund, de un alt campion mondial sudcoreean, Ha Hansol, care s-a impus cu 15-6.

Iulian Teodosiu a câștigat meciul din primul tur, cu iranianul Mohammad Rahbari (15-12), ieșidn și el din competiție tot în al doilea tur, după ce a cedat, greu, în fața francezului Eliott Bibi (14-15).

La final, Iulian Teodosiu s-a clasat pe locul 18, Alexandru Zmău pe locul 24, iar Rareș Ailinca pe locul 30.

 

.
.
.
Sabre MEN
In photo: CIDU Matei
Photo Augusto Bizzi
Sabre MEN
In photo: SZILAGYI Aron
Photo Augusto Bizzi
.
Sabre MEN
In photo: DRAGOMIR George Photo Augusto Bizzi
Sabre MEN
In photo: TEODOSIU Iulian
Photo Augusto Bizzi
.