Challenge Wratislavia 2023 – Wroclaw

U15 masculin spadă, individual

Au participat 154 de sportivi, iar trei dintre ei au fost români. Toți trei au trecut de faza grupelor și au intrat pe tablou.

Horia Andrei Mladin (ACS Kids Tâmpa 2015 Brașov) l-a învins în primul tur pe Olksa Artsyshevskyy (Ucraina), cu 15-12, iar în turul secund a fost eliminat de britanicul Oghenegaren Esiovwa-Thompson, care l-a învins cu 15-9.

Același traseu l-a urmat și Adrian Emanuel Iurniuc (ACS Kids Tâmpa 2015 Brașov). Victorie în primul tur, la germanul Finn Hartwig (15-14) și înfrângere în turul secund, 10-15 cu Jakub Kliment, din Cehia.

Ștefan Popa (CS UNEFS București) a trecut de primele două tururi (15-9 cu polonezul Leon Kaszkur și 15-10 cu polonezul Franciszek Golach), fiind eliminat în turul al treilea de către germanul Deni Levi, care s-a impus cu 15-12.

În clasamentul final, Ștefan Popa a fost al 30-lea, Adrian Emanuel Iurniuc s-a clasat pe 39, iar Horia Andrei Mladin a încheiat pe 44.

 

U13 masculin spadă, individual

Reprezentantul României la această categorie a fost Mihai Popa (ASCS Engarde București). El a trecut de faza grupelor, iar pe tablou a intrat din turul al doilea, unde l-a învins cu 12-4 pe polonezul Xawery Trawinski. În turul următor, Mihai Popa a cedat cu 4-12 la un alt polonez, Marek Homecki. Mihai s-a clasat pe locul 20 în ierarhia finală.

 

U11 masculin spadă, individual

Aici am avut doi spadasini înscriși în concurs. Ambii au intrat pe tablou, unde Vlad Taropa (ACS Kids Tâmpa 2015 Brașov) s-a oprit în turul al doilea. El l-a învins în primul tur pe chinezul Kwan Lam Lester Zheng, cu 8-6, dar a cedat apoi la britanicul Damian Tovar, cu 7-8.

Un parcurs mai lung a avut Andrei Stoica (ACS Kids Tâmpa 2015 Brașov). Calificat direct în turul secund, el l-a eliminat pe japonezul Maxim Varkey (8-4), iar în turul al treilea a trecut de polonezul Bartosz Skiba cu 8-2. Andrei s-a oprit în optimile competiției, fiind învins la limită, 8-7, de ucraineanul Mykhaylo Havadzyn.

La final Andrei Stoica a fost al 10-lea în clasament, iar Vlad Taropa al 51-lea.

 

U15 masculin floretă individual

Șase floretiști din cei 11 români aliniați la startul concursului masculin U15 s-au oprit după faza grupelor: Mircea Mărgăritescu (CS Chimia Rm Vâlcea), David Grigorovici (ACS Atlas Invictus Cluj), Radu Andronic (CSM Corona Brașov), Adrian Emanuel Iurniuc (ACS Kids Tâmpa 2015 Brașov), Sebastian Ball (ACS Atlas Invictus Cluj) și Horia Andrei Mladin (ACS Kids Tâmpa 2015 Brașov).
Ceilalți cinci au intrat pe tabloul principal. Andrei Știube (ACS Floreta Timișoara) a trecut pe rând de polonezul Diego Urbanski (15-11), de maghiarul Peter Radics (15-8) și de polonezul Aleksander Bak (15-4), cedând în optimi la britanicul Yaqub Wagdi (6-15).

Robert Ghețu (CSȘ Triumf București) l-a eliminat în primul tur pe suedezul Anton Abrahamsson (15-8), pierzând în turul doi la polonezul Olgierd Borkowski (12-15).

Același traseu l-a urmat și Alan Fey (ACS Floreta Timișoara): victorie cu 15-7 în primul tur la polonezul Krzysztof Zygmunt, înfrângere în turul al doilea la americanul Owen Traugot (4-15).

Și Felix Dogariu (CSU Poli Timișoara) a urmat șablonul, învingând un polonez în primul tur (15-3 cu Dawid Kuczkowski) și fiind învins în turul următor de un leton (14-15 cu Martins Gainutdinovs).

Rareș Vasilache (ACS Floreta Timișoara) a părăsit turneul din primul tur, după 8-15 cu cehul Matyas Sekanina.

În ierarhia finală, Andrei Știube s-a clasat pe locul 14, Felix Dogariu pe 46, Alan Fey pe 57, Robert Ghețu pe 60, Rareș Vasilache pe 69.

 

U13 masculin floretă individual

Cei cinci reprezentanți ai țării noastre au trecut cu bine de faza grupelor. Pe tablou, Matei Cojanu (CSM Corona Brașov) l-a eliminat pe polonezul Damian Dadej (10-8) în turul doi pierzând în turul trei la suedezul Jonathan Jong (7-12).

Tudor Timaru (ACS Atlas Invictus Cluj) a dispus în turul secund de cipriotul Uladzimir Malodchyn (12-3), dar a cedat în turul al treilea la britanicul Tudor Prutica (8-12).

Filip Efros (ACS Floreta Timișoara) a trecut și el de turul secund după 12-0 cu polonezul Tadeusz Ciesielski și a fost eliminat în turul al treilea de către israelianul Yuval Sofer, cu 7-5.

Cristian Motrescu (ACS Atlas Invictus Cluj) a pierdut în primul tur, 7-12 cu ucraineanul Rostyslav Romanyuk.

Tudor Stănescu (CSȘ Triumf București) a avut cel mai lung parcurs al nostru în concurs. Victoriile cu slovacul Oliver Cerven (12-6), și polonezul Robert Sammler (2-3) l-au dus până în optimi, unde a cedat cu 3-12 la maghiarul Domonkos Grof. La final, Tudor Stănescu s-a clasat pe locul 10, Filip Efros pe 18, Tudor Timaru pe 20, Matei Cojanu pe 31, iar Cristian Motrescu pe 88.

 

U11 masculin floretă individual

Unul dintre cei cinci români de la această categorie, Albert Akos (ACS Floreta Timișoara), a fost eliminat în faza grupelor.

Pe tablou, Robert State (ACS Atlas Invictus Cluj) l-a învins pe polonezul Grezgorz Kaczmarski cu 8-3, în primul tur, și a pierdut în turul doi la cehul Teodor Schaeffer (5-8).

Matei Liță (CSȘ Triumf București) a fost eliminat în primul tur, după 4-8 cu Adiel Davidov (Israel).

Andrei Stoica (ACS Kids Tâmpa 2015 Brașov) a înregistrat o victorie în primul tur (8-1 cu britanicul William Potter), a trecut apoi de croatul Mislav Ostarcevic (8-4) și a cedat în turul trei, la letonul Marks Kantorovics, cu 6-8.

Rareș Popescu (ACS Floreta Timișoara) a trecut în primul tur de Mikolaj Wojciechowski (Polonia), cu 8-4, l-a învins apoi pe polonezul Stanislaw Krokowski (8-2), dispunând cu 8-7 și de Adiel Davidov (Israel). În sferturi, Rareș a pierdut cu 5-8 la polonezul Ludwik Mandes.

În clasamentul final, Rareș Popescu a fost al cincilea, Andrei Stoica s-a clasat pe 13, Robert State pe 25 și Matei Liță pe 36.

 

U15 feminin floretă individual

Ilinca Vereș (ACS Aramis București) a fost singura sportivă tricoloră eliminată în faza grupelor, alte trei fete trecând pe tabloul principal.

Performanțe bune au avut Alexandra Adoch (ACS Floreta Timișoara) și Karina Liță (CSȘ Triumf București).

Alexandra și-a înșirat victoriile: 15-2 cu poloneza Agata Szczegolska, 15-7 cu Greta Sos (Ungaria), 15-7 cu poloneza Oliwia Lidzbarska, pentru ca în sferturi să dispună cu 15-5 de cehoaica Ana Simkova și să-și asigure o medalie. Alexandra a cedat în semifinale, la poloneza Teresa Mos, cu 10-13, cucerind medalia de bronz.

Karina Liță a trecut în turul al doilea de Emese Lenrt (Ungaria), cu 15-5, iar în turul al treilea a dispus cu 15-9 de britanica Sophie Ho. A urmat victoria din optimi, 15-14 cu Arven Botos (Ungaria) și o înfrângere în sferturi, la Teresa Mos (Polonia), cu 8-15

Maya Marișescu (ACS Floreta Timișoara) a trecut de primul tur (15-3 cu poloneza Maja Sanecka, dar cedând cu 0-15 la o reprezentantă a Ciprului, Elizaveta Kopyltsova.

La final, Alexandra Adoch a fost medalie de bronz, Karina Liță – locul 7, iar Maya Marișescu – locul 62.

 

U13 feminin floretă individual

Toate cele 12 tricolore prezente la startul concursului s-au calificat pe tabloul principal.

Ingrid Matei a avut cea mai bună clasare dintre sportivele noastre, ea încheind turneul pe locul 8. Ingrid a învins-o în primul tur pe poloneza Natalia Glonek (12-3), a urmat o victorie la Antonina Kaliszewska (Polonia), cu 12-7, apoi succese la poloneza Maja Laszczynska (12-3) și la Boglarka Viczan (Ungaria) 12-11. Astfel Ingrid Matei a intrat în sferturi, unde a cedat cu 7-12 la Natalie Joo (SUA).

Antonia Stănescu (CS Petrolul Ploiești) s-a calificat direct în turul al doilea, unde a învins-o pe localnica Margarita Kawecka (12-3), a urmat victoria cu 10-6 din meciul cu Emma Ecska Danko (Ungaria) și calificarea în optimi, acolo unde Antonia a pierdut cu 5-12 la poloneza Mira Wozniak.

Natalia Scafa (CSM Corona Brașov) a trecut de Julia Kuklinska (Polonia), cu 11-4 și de compatrioata acesteia, poloneza Liliana Paul, cu 12-5, înainte de a fi eliminată în 16-imi de o altă poloneză, Lena Nowak, învingătoare cu 12-8.

Maria Leonte (CSM Corona Brașov) a adunat și ea două victorii (12-6 cu poloneza Matylda Nowicka și 12-5 cu poloneza Oliwia Buda), înainte de a pierde în 16-imi, cu 9-12 la suedeza Kinzi Wall.

Alexandra Nicula (CSȘ Triumf București) a ieșit din turul doi, după o înfrângere suferită la poloneza Maria Slodkowska, 5-12.

Alecsia Chiu (ACS Floreta Timișoara) a fost eliminată în primul tur, după 4-9 cu Alicja Gatz (Polonia). Și Alesia Pelaghie (CS Petrolul Ploiești) a fost învinsă în primul tur: 2-11 cu Sofia Garanina (Cipru), același lucru întâmplându-se și în cazurile Alessiei Dobrea (CSTA București), învinsă cu 12-5 de Natasa Kollar (Ungaria), Aniei Petcu (CSTA București) – învinsă cu 12-6 de Luca Sardy (Ungaria) și Yvonnei Catană (ACS Atlas Invictus Cluj) – întrecută de poloneza Oliwia Wroblewska cu 12-4.

Carla Temeș (ACS Atlas Invictus Cluj) a câștigat în primul tur duelul cu coechipiera Delia Marin (CSTA București), cu 8-6, dar a cedat cu 1-12 la Veronika Kanepe (Letonia).

În clasamentul final, Ingrid Matei a fost pe locul 8, Antonia Stănescu pe 12, Natalia Scafa pe 25, Maria Leonte pe 31, Alexandra Nicula pe 37, Carla Temeș pe 49, Ania Petcu pe 71, Delia Marin pe 80, Alesia Pelaghia pe 85 , Alecsia Chiu pe 86, Yvonne Catană pe 91 și Alessia Dobrea pe 95.

 

 

U11 feminin floretă individual

Doar Alexandra Scăunașu (ACS Floreta Timișoara) a ieșit din concurs după faza grupelor în competiția rezervată fetelor la U11.

Pe tablou, Nicole Alexandra Popescu (CS Chimia Rm Vâlcea) și Cezara Ciucur (ACS Floreta Timișoara) s-au duelat în primul tur și câștig de cauză a avut Nicole Alexandra, cu 8-2. În turul secund, Nicole Alexandra Popescu a cedat cu 4-8 la poloneza Zoja Wojciechowska.

Giulia Levrone (ACS Floreta Timișoara) a intrat direct în turul al doilea, unde a învins-o cu 8-5 pe poloneza Weronika Martyniuk, pentru ca în faza optimilor, Giulia să se dueleze cu coechipiera sa, Catrinel Dubău (ACS Atlas Invictus Cluj). Catrinel câștigase până aici meciurile cu polonezele Jagna Sliwka (8-4) și Gabriela Ostrowska (7-5), impunându-se și în optimi, 6-5 cu Giulia Levrone. Din păcate, Catrinel a fost eliminată în sferturi, 5-8 cu Sofja Belaja (Letonia).

În clasamentul final, Catrinel Dubău a venit pe locul 6, Giulia Levrone – locul 9, Nicole Alexandra Popescu – locul 20, Cezara Ciucur – locul 52.

 

U15 masculin sabie individual

Toma Stănescu (Sabia București) nu a trecut de faza grupelor.

Eduard Vintilă (CSTA București) a fost eliminat în turul al doilea de către maghiarul Vilmos Godo, care s-a impus cu 15-5.

Mihnea Năstase (CSTA București) a pierdut tot în turul secund, 6-15 cu maghiarl Akos Pszota.

Mihnea Munteanu (Sabia București) a trecut și el de turul secund, cu un 15-4 în fața polonezului Franciszek Polnik, și a pierdut în turul următor cu germanul Tobias Lehnert, care a învins cu 15-10.

În clasamentul final, Mihnea Munteanu a fost al 18-lea, Eduard Vintilă a fost al 36-lea, Mihnea Năstase s-a clasat pe locul 43.

 

U15 feminin sabie individual

Briana Pelin (CSTA București) s-a calificat pe tablou, unde a fost eliminată în turul secund, de Ruoshui Su (Germania), învingătoare cu 15-6. Briana s-a clasat pe locul 18.

 

U13 masculin sabie individual

Răzvan Huțanu (ACS Touche Buftea) a ieșit din competiție din faza grupelor.

Mihai Lupu (CS Chitila) a fost învins în primul tur al tabloului de către polonezul Antoni Jochemczyk, cu 12-5. Tot în primul tur a ieșit și Matei Toader (ACS Touche Buftea), după 11-12 cu germanul Lukas Mohler.

Ștefan Dangă (ACS Prosperitatea Iași) a trecut de primul tur (12-10 cu cehul Josef Kostriba) și a fost învins în turul al doilea de grecul Thomas Mpomporis, cu 12-4.

Iulian Mihai (CS Chitila) a bifat o victorie în primul tur, 12-8 cu israelianul Shafar Gilboa, și a pierdut în turul secund cu germanul Ben Schmierer, cu 3-12.

Alexandru Filip Apostu (ACS Prosperitatea Iași) s-a calificat direct în turul al doilea al tabloului, unde l-a învins cu 12-7 pe Javier Garcia (Ungaria). Apostu a fost eliminat în turul următor de maghiarul Lorant Farsang, cu 12-5, și a terminat pe locul 14 concursul. Iulian Mihai s-a clasat pe 25, Ștefan Dangă a fost pe 26, Matei Toader a fost pe 36, iar Mihai Lupu pe 45.

 

U13 feminin sabie individual

Sara Elbibany (Sabia București) nu a ieșit din grupe.

Pe tablou, Iris Paparoiu (CSTA București) a pierdut în turul al doilea, 6-12 cu Shuhan Yang (Singapore). Ingrid Mateescu (CSTA București) și Alexia Oargă (CSTA București) s-au întâlnit în turul secund, iar învingătoare a ieșit Ingrid, cu 12-8. Ea a pierdut însă în turul următor la germanul Ivy Lohbauer, cu 3-12.

Sabina Hogaș (CSȘ Steaua) a fost și ea învinsă în turul al doilea, după 6-12 cu grecoaica Aggeliki Gliki.

Mara Popa (CSTA București) a învins-o pe Patrycja Pison (Polonia), în turul al doilea, cu 12-2. A urmat o victorie în turul al treilea, 12-3 cu Amira Kardos (Ungaria) și calificarea în sferturi, unde a cedat cu 11-12 la Viktoria Voytova (Germania).

Și Ina Mocănița (CSȘ Steaua) a avut un parcurs bun: victorie în turul al doilea, 12-2 cu Mara Barth (Germania), apoi succes cu 12-7 la Timea Rus (Germania) și intrare în sferturi. Aici a pierdut cu 7-12 la Emilia Szepesi (Ungaria).

La final, Ina Mocănița a terminat pe locul 6, Mara Popa pe 6, Ingrid Mateescu pe 15, Alexia Oargă pe 17, Sabina Hogaș pe 23 și Iris Paparoiu pe 27.

 

 

U11 masculin sabie individual

Mihai Pătrașcu (CS Chitila) și Andrei Stănică (CSȘ Steaua) nu au trecut de faza grupelor. Pe tabloul principal, Alexandru Țugui (CS Chitila) l-a învins în turul întâi pe Bruno Ivanovs (Letonia), cu 8-3, iar în turul secund pe britanicul Bobby Marsh, cu 8-5. În sferturi, Alexandru a pierdut cu 7-8 la un alt britanic, Jospeh Bennett.

Și Vlad Vieru (CSȘ Steaua) a trecut pe primul tur, după 8-7 cu polonezul Jedrzej Zaremba. Vlad a fost eliminat în turul următor de către maghiarul Hunor Decsi, cu 8-0.

Vlad Vieru a încheiat pe locul 11, iar Alexandru Țugui pe locul 16.

 

U11 feminin sabie individual

Maria Negrea (ACS Touche Buftea) nu s-a calificat mai departe după faza grupelor. Pe tablou, Elena Vîlciu (CS Chitila) a trecut de turul întâi după retragerea, din motive medicale, a Sophiei Bohdanova (Germania). În turul secund, Elena a cedat cu 3-8 la Anne Hermann (Germania).

Ariadna Tudor (CSȘ Steaua) a cedat în primul tur, la Greta Wiedenmeyer (Germania), cu 4-8.

Marta Stănescu (Sabia București) a depășit-o în primul tur pe poloneza Antonina Flaszak, cu 8-3, iar în turul secund a întâlnit-o pe Amalia Predescu (CSȘ Steaua), calificată direct în turul secund. S-a impus Amalia, cu 8-4. În turul următor, în sferturi, Amalia a cedat cu 3-8 la Katrina Berzina (Letonia).

În clasamentul final, Amalia Predescu a fost a 7-a, Elena Vîlciu a 12-a, Marta Stănescu a 16-a, iar Ariadna Tudor a 23-a.